tirsdag, februar 09, 2016

Vebjørn Selbekk og Jonas Gard Støre

Nedenfor gjengir jeg noen linjer fra Selbekks bok, så selv om den er alvorlig er den også på sin måte underholdende. Og Selbekk er ingen islamofob, han bare låner oss en kikkert og sier, se selv....

"Under karikaturstriden beskyldte faktisk Jonas Gahr Støre meg i en TV-debatt for å ha arbeidet for å få (filmen) Life of Brian forbudt da den kom. Det er ytterligere et eksempel på hvordan den vanligvis velinformerte Støre ikke hadde gjort hjemmeleksen sin i denne saken. Han hadde ikke giddet å undersøke verken forhistorien til Life of Brian eller undertegnedes alder, men slengte ut denne håpløse beskyldningen likevel. Da filmen kom til Norge, var jeg nemlig elleve år gammel og sprang rundt i kortbuksene oppe i Nord-Trøndelag, lykkelig uvitende om Monty Phyton og den uheldige Brian."

Dette skriver Vebjørn Selbekk i boka Fryktens Makt i kapitlet Blasfemi - redefinert.
Jonas Gard Støre har nok undervurdert Selbekk kraftig når han flere ganger forsøkte
å latterliggjøre ham. Den som leser boken forstår snart at Selbekk er en meget kunnskapsrik og velorientert mann. Det han sier og skriver sitter! Om du ikke forstår dette utdraget fra boka så kjøp den da vel....
Og for ytterligere å understreke hvilken respekt Selbekk har fått i norsk samfunnsdebatt så har han nå blitt utnevnt til medlem av kringkastningsrådet.
Vebjørn Selbekk og to andre er oppnevnt som nye medlemmer av Kringkastingsrådet. På NRKs hjemmeside kan vi lese: Vebjørn Selbekk (46), redaktør i avisa Dagen, er kjent som en aktiv samfunnsdebattant med et kristenkonservativt ståsted.

Ingen kommentarer: