tirsdag, januar 20, 2009

Vanskeli å spå om framtiden...

Nå har verden fått en ny leder. Hva kommer han til å gjøre med verden?
Det har vært mange spekulasjoner og ”ekspertuttalelser” om dette. Min uttalelse er vent og se.
Men mannen, altså president Obama, er utvilsomt dyktig. Bare det i det hele tatt å bli valgt til president gjør at man fortjener å bli president. George W. Bush ble også valgt til president. Jeg tror mange som forsmektet Saddam Husseins torturkamre og fengsler takker Bush for hans innsats i Irak. Men krig er dumt synes de fleste, og de har vel rett i det. Men de fleste roper også på politiet hvis det blir bråk i nabolaget. Politiet gjør bare sin plikt selv om mange synes politifolk er slemme (særlig demonstranter synes dette). Så det beste er vel å la Hamas og Al-qaida være i fred for da blir det helt sikkert fred i verden.
Her oppe i nord vet vi best. Vi vil at Israel som har mottatt over 8000 Hamasraketter de siste årene må bli snillere. Vi som ikke engang tåler at noe rapper bilen vår eller knuse noen ruter i en skolebygning. Hamas må være fryktelig glade i barn, de setter opp sine rakettbatterier akkurat der barna leker. Da får jo barna sett litt fyrverkeri også, og fyrverkeri er kult. Men de Palestinske barna vet lite om at dette fyrverkeriet rammer andre barn. Det vet heller ikke SV, aviser eller TV noe særlig om heller. Man kan jo ikke vite alt!
Obama kom med en uttalelse rettet mot den muslimske verden i innsettelsestalen sin:
”Vi strekker ut en hånd til dere, men da må dere også åpne knytteneven!”
Så hvordan dette går vet jeg egentlig ikke – eller som et gammelt ordspråk sier: ”Det er vanskelig å spå, især om framtiden”. Og mennesket spår, men det er Gud som rår. Og når det er Gud som rår, da er det en framtid uansett. For det kommer en ny himmel og en ny jord hvor rettferdighet bor.
Håper at det vil lykkes for Obama! (han er jo politiker – ikke predikant)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Slutt med Israel-propagandaen nå da...

My Corner sa...

Vel, jeg ser daglig i de lokale avisene at folk er opptatt med dette. Jeg er opptatt med det selv også - så får vi da fortsette å "progagandere" fra hvert vårt hjørne. Så forresten at kommunistisk ungdom skrev i Fredrikstad Blad i dag. De har tydeligvis aldri hørt om Hamas....
Så vi blogger på - for og mot!

Anonym sa...

Men kan du ikke klare å være litt mer nyansert?
Og sitte i hvert vårt hjørne er et idiotisk utsagn.
Det er jo nettopp din holdning det blir krig av: det å stå så steilt på sitt at motpartens synspunkter overhode ikke blir tatt opp til vurdering.
Jeg har et ønske til deg: skriv en blogg om barna som lider - på begge sider av muren. Da tror jeg du begynner å fatte galskapen...
Kom igjen nå!

My Corner sa...

Forstår din indignasjon. Men om
til det kjedelig - uten Hamasraketter hadde hverken Palestinske eller Israelsk barn og for den saks skyld voksne, hatt dete vondt. Man hjelper ingen ved å synes synd på dem. Det er bedre å fjerne årsaken - og det er det jeg nevner i mine innlegg!
Så om du kan "blogge" Hamas til å roe seg er vel det det beste.