torsdag, januar 29, 2009

Januar

Januartanker.
Det har vært en dramatisk og begivenhetsrik måned. Krigen mellom Hamas og Israel har vært nøye referert i massemedia. Naturlig nok har fokuset vært rettet mot barna og de som har kommet i klemma. Befolkningen der behøver virkelig både humanitær hjelp og befrielse fra Hamas.
Vi må heller ikke glemme tragedien på Sri Lanka.
Borgerkrigen mellom regjeringen og LTTE – også kjent som Tamil-tigrene – har pågått siden 1983, og har siden den gang krevd rundt 70.000 liv. LTTE ønsker et eget, selvstendig hjemland for tamilene, som utgjør en minoritetsbefolkning på øya.
Det siste året har regjeringsstyrkene vunnet kamp etter kamp mot opprørerne, noe som gjør at LTTE nå er trengt inn i et hjørne i den nordøstlige delen av øya.
I det samme hjørnet – midt i kryssilden – befinner det seg rundt 250.000 sivile. Så her har vi enda en tragedie og mange som lider uskyldig.

Oppe i det hele har U.S.A og verden fått en ny president – Barack Hussein Obama . Sikkert en meget dyktig og handlekraftig person. Jeg ser ham for meg som en stein som er kastet ut i verdenshavet. Det han sier og gjør blir til bølger som påvirker oss alle. Håper det er gode bølger. Han har en fordel – alt kan bare bli bedre!

Og her hjemme på berget da – politifolkene våre. Selv om de fleste yrkesgrupper føler at de sliter og ikke alltid får igjen det de fortjener for innsatsen de yter(skole- og helseetaten), så er det viktig å påskjønne de som arbeider i polititetaten. Det er ikke et helt ufarlig yrke lenger heller. Enn så lenge behøver i hvert fall ikke lærerne gå bevæpnet på skolen, håper det aldri blir nødvendig heller.

Det som er farlig er at alle disse hendelsene bare blir som fremvisninger på et filmlerret – hva er programmet neste måned?

1 kommentar:

Anonym sa...

Mange pleiere på gamle-og sykehjem blir utsatt for vold fra demente menn. Disse pleierne har ikke batong, pepperspray og våpen tilgjengelig. Politifolk valgte yrket sitt nettopp fordi de ønsker krevende, actionfylte arbeidsdager. Men selvfølgelig; de bør få høyere lønn. :) Ole