onsdag, januar 07, 2009

Oterholt og middelalderen

Hvor lite kreves det for å bli sogneprest? Ja dette lurte jeg” fært” på etter å ha lest Fredrikstad Blad i dag. For det første så oppstod ikke jødisk tenking i middelalderen og for det andre så er ikke Israel i krig fordi de ser seg selv som Guds utvalgte folk. Dessverre er en stor del av dette folket ganske sekularisert selv om det også en stor gruppe der som kjenner sin identitet. Og for å minne om middelalderen så regnes den fra år 500 til 1500 e.kr. og da var det ganske minimalt med jøder i Israel. Så det at jødene regner seg som Guds eiendomsfolk må man søke seg mye lengre tilbake i tid for å finne, minst 2500 år før middelalderens begynnelse. Det begynte faktisk med Abraham. Leser ikke soknepresten i bibelen eller tror han at bibelen består av skrøner?
Så til grunnlaget for mitt lille innlegg. Oterholt begynner sin utleggelse slik:
”Israelittene lager problemer fordi de ser på seg selv som utvalgt av Gud. Dette er middelaldersk tenking, sier sognepresten, som nøye følger situasjonen i Gaza”.
Så langt Oterholt. Hvis denne sognepresten følger like nøye med i bibelen som han følger med i Gaza så er hans bibelforkynnelse like farlig som hans Gazautleggelser. Om Oterholt er kristen så må han vel tro på Jesus, den Jesus som sier at frelsen kommer fra jødene. Den samme Jesus sier også at jødene skal vende hjem til sitt land Israel og ta det i besittelse. Oterholt kaller denne profetiske (jødenes tilbakevending) hendelsen som begynte i 1948 for okkupasjon idet han faktisk kaller jødene for en okkupasjonsmakt.

Ingen kommentarer: