fredag, januar 23, 2009

Støtter Norge terror ved å anerkjenne Hamas?

–”Den norskstøttede Hamasregjeringen driver med vilkårlige henrettelser, uten lov og dom”.
Om dette kan man lese i Aftenposten i dag. Slikt gjør jo ingen ting når det bare går utover Palestinere som har et annet syn på denne tragiske konflikten enn det Hamas har. –Det merkelige er at dette unngår både Kristin Halvorsens og Jonas Gard Støres ”rettferdige” blikk! Unger hører hva de vil høre og politikere ser hva de vil se – helt naturlig det. Men om våre politikere virkelig, jeg mener virkelig, hadde ønsket å gjøre noe for den lidende befolkningen i Gaza – da hadde de jo sørget for å eliminere våpensmuglingen til Hamas på Gazastripen. Hva med en FN bataljon i disse grenseområdene?
Og hvilken frihet har så Palestinerene i dette Hamasdominerte området. Så nylig en nyhetsreportasje fra Gazastripen hvor TV-journalisten prøvde å få svar på hva folk mente om Hamas. Ingen torde svare, men vred seg unna. Kun én svarte og svaret han gav kvalifiserte muligens til en Hamaskule. Modig gjort, men han var innendørs.
Om henrettelsene skriver Aftenposten:

”Vi har fått bekreftet at minst 10 personer er blitt henrettet, og vi forsøker å innhente opplysninger om hvorvidt flere kan ha blitt drept, sier Randa Siniora, direktør ved Palestinernes Uavhengige Kommisjon for Menneskerettigheter (ICHR) på telefon fra Ramallah på Vestbredden.
De har benyttet kaoset som oppsto som følge av krigføringen, sier hun.
Den palestinske sosialministeren bekreftet i går at minst 19 palestinere er blitt henrettet av Hamas under krigen. 60 skal ha blitt skutt i bena, mange av dem skal være Fatah-medlemmer, som Hamas ønsket å nøytralisere.”


Og som vanlig – les mer her: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/midtosten/article2883951.ece

Og tilslutt, fra "Livets Ord Israel" har jeg sakset følgende:

HAMAS FENGSLER OG TORTURERER FATAH MEDLEMMER I GAZA

Væpnede Hamasmedlemmer slår voldsomt ned på Fatahmedlemmer i Gaza, skriver Jerusalem Post. Hundrevis av Fatah-aktivister har blitt tatt i forvaring i skolebygninger og sykehus som Hamas har omgjort til forhørssentre. De som er mistenkte for "samarbeid" med Israel under IDFs militære operasjon har blitt brutalt torturert. Ifølge en talsmann fra Fatah har tre av de fengslede fått stukket ut øynene og minst 100 av deres menn har blitt drept eller såret. "De var redde for å møte den israelske hæren og mange Hamaskrigere løp til og med vekk under kampene", sa han. "Hamas slipper nå sitt sinne og frustrasjon ut over Fatahmedlemmer her."

I mange tilfeller, har Hamasmenn kidnappet Fatah-aktivister mens de deltok i begravelser til slektninger som ble drept under krigen. Det er repporter om saker hvor Fatahs menn har blitt tatt i forvaring og skutt i leggene etter at de har blitt sett smilende i folkemengden - en hendelse tolket av Hamas som et utrykk av glede over IDF sin militære offensiv.

Ingen kommentarer: