tirsdag, januar 13, 2009

Obamas seilas


Først så valgte USAs nye president Hussein Barac Obama Rick Warren som innsettelsesforbeder. Men da han tydeligvis er allergisk for motvind valgte han medvind. Denne mannen vil alltid ha vind i seila, men jeg lurer fælt på hvor han havner?
Faren er vel at han kolliderer med noen is(lam)fjell. Mulig Amerika blir et nytt Titanic.

LES: Rick Warren ber for Obama
Obama forsvarer valget av Warren, som er en populær predikant i California, med behovet for å bringe folk sammen selv om de er uenige.

Men så.....

Homofil biskop skal be for Obama
USAs nye president fikk kritikk for å ha valgt konservativ pastor til å lede bønneseremoni.
Den homofile anglikanske biskopen Gene Robinson skal nå lede åpningsbønnen under innsettelsen av Barack Hussein Obama II som president i USA.
Robinson ble bedt om å holde åpningsbønnen noen uker etter at kritikken haglet mot Obama for å ha valgt den konservative presten Rick Warren til å forrette under seremonien 20. januar. Warren er imot både abort og homofilt ekteskap.
http://www.vl.no/verden/article4046707.ece

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver at han velger medvind, men for deg er vel dette motvind?
Og, er prestens legning i denne sammenheng særlig vesentlig?
Obama skal vel innsettes om preisdent, ikke inngå ekteskap med presten? Jeg bare spør.

My Corner sa...

Noen drar det for langt.
Om Obama hadde stått for sine meninger hadde han også stått for sitt valg av Warren. Jeg har ikke tatt opp homofilispørsmålet her da vet du...

Anonym sa...

Obama er valgt av folket. Når folket protesterer mot en avgjørelse, er det en styrke at en politiker evner å rette seg etter folket som har valgt ham.
Det burde mange politikere tatt lærdom av, da hadde køene ved valgurnene blitt langt lengre.
Å stå for sine avgjørelser er ikke alltid et menneskes viktigste egenskap.

Anonym sa...

...jeg må si at Anonym har mange meninger - og det er flott at han våger å stå for dem - med fullt navn, slev om Anonym er et ganske sjeldent navn. Stå på Anonym.

Anne Nym

Anders Lundblad sa...

"Obama er valgt av folket. Når folket protesterer mot en avgjørelse, er det en styrke at en politiker evner å rette seg etter folket som har valgt ham."

Problemet är att folkliga proteststormar inte nödvändigtvis är representativa. De kan vara det - men det kan lika gärna vara en mediadriven minoritetsuppfattning.

En politiker måste göra det han sagt under valrörelsen. Valdagsmajoriteten är den enda som bör räknas i en demokrati.

När det gäller inaugurationbönen antar jag att det inte omnämndes under valkampanjen så där är väl Obama knappast bunden av något löfte men men... nog ligger det något i vad Bymarka försöker säga?

Anonym sa...

Årsaken til min anonymitet er ønsket om fokus på saken jeg kommenterer, og ikke min person.
At jeg blir benevnt som HAN, har jeg heller ingen kommentar til.
Men jeg kan avsløre at jeg er et nysgjerrig menneske, som liker å stille spørsmål: Det blir nevnt at den ene presten er homofil. Hvorfor informerer ikke bloggeren oss om hvem den andre presten deler seng med?
Dette er jo like interessant.

My Corner sa...

Det jeg synes er fint at vi kan løfte opp forskjellige meninger og synspunkter her. Det mest kjedelige jeg vet er når ingen kommenterer. Bra med innlegg enten de er annonyme eller under fullt navn...
Ang prester og senger er det linker man kan følge eller så kan man sjekke selv.

Anonym sa...

Anomyms kjønn er vanskelig å vite - dermed betegnes vedkommende som DET - ... dine ord og spørsmål veier utrolig tungt! Det er jo en kjennsgjerning at annonymitet er noe rakryggede debattanter bør tilegne seg. I annonymitetens navn! Det er bra at DET etterlver dette...

Anne Nym

Anonym sa...

Da er innsettelsen gjennomført. Først vil jeg si at jeg synes Rick Warren gjorde en fabelaktig gjerning i Jesu Navn. Og, jeg må påpeke at bloggeren har skrevet Presidentens navn feil: Hussein er mellomnavn, ikke første navn. Men du skrev det vel først for knytte ham til Islam? 30% av den amerikanske befolkning tror nemlig han er muslim, takket være lignende antydninger.