mandag, januar 26, 2009

Når kanonene har stilnet...

EU: Hamas har størst skyld
EU nødhjelpskommissær kaller Hamas en terrororganisasjon.
Av NTB
Publisert 26.01.2009 - 12:28 Oppdatert 26.01.2009 - 15:00

Hamas har det største ansvaret for krigen på Gazastripen, sier EUs nødhjelpskommissær. Han karakteriserer den islamistiske bevegelsen som en terrororganisasjon.
– På det nåværende tidspunkt må vi minne om at Hamas må bære et stort ansvar for krigen, mener Louis Michel, EU-kommissær for utvikling og nødhjelp.
Han er i disse dager på besøk på Gazastripen for å se ødeleggelsene etter krigen med egne øyne.
– Og dette sier jeg her: Hamas er en terrorbevegelse, sa Michel da han besøkte byen Jabalyia lengst nord på Gazastripen, som ble hardt rammet av den israelske krigføringen.
– Den offentlige opinionen er lei av å se at vi, enten det er EU-kommisjonen, våre medlemsland eller andre store givere, gang på gang betaler for infrastruktur som systematisk blir ødelagt, sa han.


http://www.vl.no/verden/article4077724.ece


Det gir jo litt ettertanke denne meldingen fra EU. Nå får vi bare håpe at Hamas skrinlegger sine planer om å kaste Israel på havet og heller bruker ”rakettkontoen” sin på å hjelpe befolkningen på Gazastripen. Det som er viktig nå er jo å lindre lidelsene der…
Mulig det er god økonomi å forhindre rakettsmuglingen inn i Gazastripen – mye billigere enn gjenoppbygging. Og for ikke å snakke om all unødig lidelse på grunn av Hamas.

1 kommentar:

Jon Erik Kristiansen sa...

Hei Johan!
I går la vi to ut innlegg med samme tema og samme kilde. Da er vi på sporet om ingen andre er det :-)