torsdag, januar 01, 2009

Hamas, Israel og lille Norge


Heleren og stjeleren. Alle vet at heleren ikke er hakket bedre enn stjeleren. Men hva med den som anerkjenner tyveri eller for den saks skyld terror? Tja – jeg lurer veldig! Les linjene nedenfor:

Hvordan stiller vestlige land seg til Hamas?

Regjeringene i de fleste vestlige land har satt Hamas på terrorlisten og nekter å ha noe å gjøre med organisasjonens ledere. Norge har inntatt en helt annen holdning. Etter valget i 2006 anerkjente Norge Hamas-regimet under henvisning til at det var demokratisk valgt. Ingen andre vestlige land har fulgt det norske eksempelet.

Hva er den umiddelbare årsaken til den pågående krigen?
Hvis vi ikke skal gå tilbake til de gamle romere og gjenfortelle hele Midtøstens historie, må vi innskrenke oss til hendelsene de siste par år: Hamas har slått fast at man aldri vil forsone seg med Israels eksistens, og har de siste år skutt mange hundre raketter mot israelsk territorium. Rakettene har hatt begrenset virkning, men har gjort deler av israelsk territorium nærmest ubeboelig. Før jul sa Hamas opp våpenhvilen med Israel og gjorde det klart at man aktet å intensivere den militære kampen. Da var det bare et spørsmål om tid før den israelske hær slo til mot Gazastripen, med overveldende militær makt.

Linjene over er en del av en artikkel i Aftenposten i dag (1. januar 2009). Og man kan jo spørre om Norge indirekte er et terrorregime når man som eneste vestlig land støtter Hamas? Men om dette får jo enhver ha sin mening. At SV går så sterkt ut og fordømmer Israel taler også for seg selv.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/midtosten/article2843764.ece

Ingen kommentarer: