søndag, mars 15, 2009

Kriminelle "forledere"...

Ja det er ikke trykkfeil - nå kan man snart bytte navn fra foreldre til forledere.
Nå blir familiene umyndiggjort og underlegges statlig kontroll. De forledre som ikke oppdrar sine barn i henhold til myndighetenes "regelverk" er ikke skikkelige foreldre - da må de korrigeres.
Minner om sovjettiden hvor det var forbudt å gi barn religiøs oppdragelse.
Man kan ikke ved lovregulering fjerne overgrep i familiene, desverre, like lite som man kan fjerne tyveri og vodlekter ved hjelp av lovverket.
Utklippet nedenfor sakste jeg fra Aftenposten idag:
Kan straffeloven brukes mot foreldre som gir barnet sitt en mild klaps? Mot dem som gir ungdommen sin husarrest og dermed føler seg krenket? Mot dem som tar hardt i barnet når det slår seg vrang, eller mot dem som ydmyker eller baktaler barnet sitt? Sitat slutt.
Ja, dette og mer til kan du lese i Aftenposten i dag. Våre myndigheter vil ha lovregulert barneoppdragelse. Det neste blir vel kurs for de som vil sette barn til verden, de som ikke består prøven blir sterilisert. Men hvordan skal kontrollapparatet fungere? Blir det webbkameraer i all rom? Eller kanskje det blir monterte ”følelsesindikatorer” på alle barn slik at barnets følelse av psykisk straff kan registreres og eventuelt anmeldes. Eller at de smarte barna anmelder sine foreldre, gjør du ikke som jeg sier pappa så melder jeg deg til barnevernet! Og her må lovverket inn å konkretisere eller definere. Hvor lenge må et barn sitte ved sin uspiste grøt før det er et overgrep. Er det et overgrep å be et barn forflytte seg inn på sitt eget rom når det sitter og klyper sin yngre bror i rumpa?
Men hva med de ”omvendte” overgrepene – det vil si oppmersomhetsunnlatelse? Når man ikke tar barnet på fanget og leser en bok. Når man ikke bryr seg når barnet tror det ligger en ulv under sengen. Når man ikke tar med barnet ut på badetur. Når barnet får alt det det peker på, men mangler det vennlige blikk. Skal ikke dette også med i lovverket!
Snart blir vel hele Norge kriminalisert – for hvor finnes de perfekte foreldre?
http://www.aftenposten.no/foreldreogbarn/article2978556.ece
Overgrep skjer desverre i alle leire, kristne og verdslige. Men på den kristne siden har vi heldigvis hjelpemidler for familieliv og barneoppdragelse. Det står om å elske sine barn og Paulus skriver at fedrene ikke skal vekke sinne hos barna. Men tross alt strev for å gjøre ting riktig, så blir det gjort feil. I fra den kristne synsvinkelen så tror jeg på harmoniske menigheter som fostrer harmoniske familier som igjen fostrer harmoniske barn. Og der ekte kjærlighet er den grunnleggende faktoren er det ikke feil med litt "grøtsitting" eller husarrest!
Snart kan norsk lovgivning inndeles i 2 paragrafer:
1. Staten har alltid rett.
2. Om det skulle hende at staten ikke har rett trer alltid pargraf 1 automatisk i funksjon.

Ingen kommentarer: