onsdag, mars 25, 2009

Hus forbi?

Påske betyr forbigang. Det betyr ikke at vi skal gå forbi påsken eller at påsken skal gå oss hus forbi. Uttrykket stammer fra Israels utgang fra Egypt. Det hadde falt en dom over Egypt og Moses hadde befalt alle Israels husstander å smøre blod på øverste dørbjelke og begge dørstolpene. Når Herren gikk gjennom landet og så blodet så gikk han forbi husene med lammeblod på. Israels folk kom ikke til dom. Nå er vårt påskelam slaktet – Jesus. Og det er derfor vi feirer påske – vi minnes Jesus lidelse, død og oppstandelse. Det som gav oss liv, herlighet og framtidshåp. Påsken er den største høytiden for alle som elsker Jesus. Da løftes den snart 2000 år gamle hendelsen opp for våre øyne. Hendelsen da Jesus ble løftet opp på korset. Og likesom Moses opphøyet slangen i ørkenen , slik skal menneskesønnen bli opphøyet, for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv.
En strofe i en gammel sang lyder så: ”Det er liv i et blikk på det blødende lam!”
I påsken skal vi betrakte Jesu lidelse, død og oppstandelse. Påsken er tid for fordypelse og ettertanke. Påsken er virkelig tiden hvor Guds folk samles om historiens viktigste hendelse.
Den tid Guds menighet bruker på dette forteller om dens kjærlighet til – eller mangel på kjærlighet til Jesus. Det som opptar oss bruker vi tid på.
Der kirkedørene er stengt i Påsken, der bringes det budskap om at døden er i ferd med å inntre – eller har allerede inntrådt. Å bli fylt av Ånden er en frukt av korsets smerte. Men det er mulig at vår Far i himmelen opplever en annen smerte – min likegyldighet til hans offergave – Jesus det sanne offerlam. Det å være brennende betyr å bli fortært av kjærlighet til Jesus for det offer han gav. La det bli en Jesuspåske i år!
Påske er porten til himmelen. La oss komme sammen Skjærtorsdag og Langfredag og bare betrakte Jesus siste måltid, Getsemane, arrestasjonen, piskingen og korsfestelsen. La oss være i stillhet Påskaften og vente på oppstandelsesdagen hvor Jesus brøt dødens og mørkets makt. Jesus er vel verdt det? Trykk HER så skjønner du hva jeg mener.

2 kommentarer:

♥Benedicte♥ sa...

Sorry , men dette hander ikke noe om innlegget men lurte bare på om du kjenner en fra Zoe Tom jensen?
det er onkern min og han er med i Zoe :)

Anonym sa...

Hei Benedicte eller hvem du nå er.
Du treffer ham på møte i Zoe Kirken på søndag om du vil.
Hvorfor streifet du innom bloggen min?

Johan