tirsdag, januar 22, 2008

NORSK PRAVDA TV


DEN SISTE SOVJESTAT?
Jeg vokste opp under den kalde krigen. Leste og hørte om ”friheten” i Sovjetsamveldet.
Pravda, som betyr sannheten, ble ofte sitert i radio, tv og aviser. Det alle visste, både innenfor og utenfor Sovjetsamveldet, var at det PRAVDA skrev som oftest var renspikka løgn og propaganda.
Men er det noe bedre her på berget idag? Vi kan si hva vi vil og treller ikke under jernskodd hæl. Men har ikke NRK og TV2 blitt rene propagandakanaler for det Palestinske folket. Vi som får litt ”inside” informasjon vet at sannheten ofte er en helt annen enn den vi ser og hører på TV. For eksempel den siste nyheten om at Israel nærmest kveler palestinerne ved å stenge strømmen. Slikt setter jo sinnene i kok. Men det at Gaza ikke får strøm er renspikket Hamaspropaganda. Jeg har vanskelig for å tro at journalistene som formidler nyhetene fra Gazastgripen er så uvitende om dette. Så enten må vi tro at de er rett og slett udugelige eller så må vi bare konstantere at de er noen store løgnere.
Vi forsyner Gaza med 70% av strømforsyningen og vi har ikke stengt av noe som helst”, sier Miko Zarfati, arbeidslederen ved Israels Elektrisitetsforsyning". Og han fortsetter – ”våre folk på e-verket i Askalon arbeider natt og dag for å produsere strøm til Gazastripen, og det fortsetter vi med trass i at Hamas daglig sender rakett etter rakett mot oss og setter livene våre i fare”.
Det er jo også et tankekors at en del av bensinen som Israel kjører inn til sivilt bruk i Gaza også brukes av Hamas i deres terrorvirksomhet.

Om verdens ledende politikere ville legge skikkelig press på Hamas vil resultatet bli et lykkelig Palestinsk folk.

Ingen kommentarer: