onsdag, januar 16, 2008

Det bõrjar her, det bõrjar her!

Borg Kristne Senter

Så på en ”gammel” video her om dagen. Det var et opptak fra et møte på Borg Kristne Senter den 10. mai 1988. Og det var ikke hvilket som helst møte. Ulf Ekman var taleren og det var stor spenning og ikke liten forventning til dette møtet. Lokalet, som normalt hadde 600 sitteplasser var overfylt og folk stod i ganger, korridorer og icafeterian. Livets Ord var jo ennå et ”spebarn” og det var nok mange som ønsket at denne menigheten skulle gå samme veien som barna i Betlehem for 2000 år siden. Det var forresten veldig godt å gjenoppleve Hans Erik Groth med team. Det var herlig lovsang med salvelse og trøkk. En ung dame ved navn Sigrund Aadnøy var også med og sang.
Ulf Ekman tok utgangspunkt i Jakob 5;7-8 i talen sin. ”Vent tålmodig brødre, til Herren kommer”, og han begynte å tale om Jesu gjenkomst. Men etter noen minutter ble han helt stille. Vi merket at Guds Ånd hvilte tungt på ham. Etter en stund sa han; ”jeg har aldri opplevd noe slik tidligere, hva skal jeg gjøre”? Så begynte han å profeter og det blir ikke helt rettferdig å gjengi alt det han sa her, men det handlet om Guds menighet og hvor viktig det er med himmelske ordninger. Men ordene han begynte med; ”det bõrjar her, det bõrjar her”. Har vel ringt i ørene på mange av oss de siste 20 årene.

Ulf hadde også et budskap til de daværende fem lederne. Det er tydelig at Gud vil noe i Østfold. Det var noe spesielt med Borg Kristne Senter. De få årene menigheten bestod var den et åpenbaringssentrum for Guds menighet. Det var ikke få som ble frelst eller fikk sine liv forvandlet der, det må vi ikke glemme. Jeg synes det er lite klokt å spekulere i hvorfor menigheten ”gikk dukken”. Det vet bare Gud. Tenk på at mens menighetene i distriktet slet med sine ukemøter sa samles det mellom 400 til 600 mennesker hver tirdag.
Stedet var kjent over hele Norge.
Denne vekkelsen kommer igjen, for det som skjedde var fra Gud.
Når Guds herlighet og åpenbaring er tilstede er dette ikke noe problem å samle ett til totusen mennesker en tirsdagskveld. Jeg tror på dette.
Ulf Ekman sa; Det bõrjar her, og jeg vil si: det skal fortsette her, i Østfold!
Det skjer igjen, om blott vi beder!!!!!
Vil du lytte til noe vakkert, klikk deg inn her:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for lenken;) /Harald

Jon Erik Kristiansen sa...

Det er kraft i det profetiske ordet!
Guds tiltale i gjennom sin tjener Ulf Ekman er ikke bare vanlig kaffeprat. Gud vil og Han holder sitt ord, vi handler på Hans profetiske ord og det skjer som Han har talt.
Jeg må si det kun mellom oss to Johan. Det starter i Østfold, om vi vil handle på ordet!

My Corner sa...

Ja, vi gjør som Kaleb og Josva. Velger å tro. Ordet umulig hadde de aldri hørt om.
Vi har valg å tro, og den som tror SKAL se Guds herlighet.