lørdag, januar 12, 2008

BLI FYLLT AV ÅNDEN - IKKE METODER

Et ordtak sier at Gud bruker menn og menn bruker metoder.
Vi mennesker har en tendens til å følge metodene framfor livet som frembringer metodene. Dette er lett å se i gamle vekkelsesbevegelser hvor strukturen er beholdt, men det indre livet er helt borte. Mange kirkeledere har falt i denne grøften, selv om de hadde de beste hensikter.
De fulgte ”metoden”, sitt særpreg og ikke ”mannen”, eller åndslivet denne representerte.
Pinsebevegelsen hadde sikkert spredd seg like fort i Norge om T.B.Barrat hadde brukt andre metoder. Pinsevekkelsens fremgang bestod i at ilden som var tent i Barrats hjerte spredte seg til andre hjerter. Slik som ved en bråtebrann.

Det samme er nok tilfelle med David Yongi-Cho og cellegruppevekkelsen i Korea. Det fungerte som et vekkelsesredskap der, men ikke så ofte her. (selv om cellegrupper i og for seg er en bra ting – om lederen er bra da!)
Hvorfor er ikke cellegrupper like bra her? Jo, fordi lederen også må ha Yongi-Cho´s gudsliv, tro, salvelse og visjon. Metoden i seg selv er ikke alltid nok.


Eller Caesar Casstellanos og G12 prinsippet. Kan dette kopieres? Den som har hørt Casstelanos vitnesbyrd skjønner klart at det ikke bare er “tut og kjør”. Det ligger et åndelig furndament under. En åndelig dynamikk i lederen som vi ikke kan overse. Han hadde sin "getsemanekamp" før det hele kom igang. Det har blitt mer stille rundt G12 nå, hvorfor? For å kunne lede og utvikle en G12 gruppe kreves faktisk en total overgivelse til Kristus, jeg tør ikke starte en slik gruppe. Men jeg vet også at det fungere mange bra G12 menigheter rundt omkring verden.
Kensington Temple i London er visst en av dem.
Menighetsvekst har altså ikke med prinsipper, visjoner, systemer og ordninger å gjøre. Det er ganske enkelt slik at kvinner og menn som har hatt sine ”damaskusopplevelse” lik Paulus, sprer denne åndelige dynamikk (Guds kraft) til omverdenen. Så jeg har registrert dette at de fleste som Gud bruker mektig alltid har hatt sin ”getsemanekamp”, har blitt korsfestet med Kristus og kommet inn i det oppstandelseslivet som gir vekst, vekkelse og glede. Jeg står på utsiden og betrakter det hele…. “er det slik de gjør"! Jeg har funnet "hemmkeligheten" og kopierer det.....

Noen brødre, 7 i tallet sier bibelen, prøvde å "kopiere" Paulus ved å drive ut demoner. Det gikk dårlig, veldig dårlig!

Nedenfor står det litt om G12


The G12 is quite a hierarchy. Its leader, Caesar Castellanos, has 12 disciples who each have a cell group of 12 disciples, and so on and on. The senior leadership cell group of a local church is called the first generation, each of their disciple's own cell group is called the second generation, etc. When you don't flow with your group, they transfer you from one generation to another, until they consider you are ready. (filtering, conformity)

Ingen kommentarer: