søndag, januar 20, 2008

ISRAEL

HISTORIEFORFALSKING
Jeg så det i Oslo da jeg gikk forbi et utstillingsvindu til en Palestinsk organisasjon. Der viste de fram et ”midtøstenkart” hvor Israel ”glimret” med sitt fravær. Historieforforfalskning kan vel det kalles. Men det er dette kartet de viser barna på skolene i de Palestinske områdene. Barna vokser opp med den oppfatningen at Israel som folk har aldri eksistert og har derved ingen rett til sitt land. Det er muligens alt hva den steinkastende Palestinske ungdommen ”vet” om landet Israel.
Vi vet heller ikke så mye her på berget, er prisgitt våre journalisters dagsform eller politiske ståsted. Å unnvære å informere er også historieforfalskning. Hva ville fotballfolket si om dommeren og avisen bare ”så” målene til det ene laget?
Har for eksempel vår dagsaviser som Aftenposten, Dagbladet eller Verdens Gang som mye som løftet på pennen for å fortelle at I løpet av de siste 2-3 dagene har terrorister i Gasa sendt mer enn 100 raketter mot israelske byer og landsbyer nær Gasa? Det er foruroligende å se hvordan store deler av de internasjonale media presenterer situasjonen i Gasa og Sderot. På BBC's webside for eksempel omhandler halvannen side Israels virksomhet i Gasa og Palestina-arabernes lidelser mens rakettangrepene mot Sderot bare nevnes i en bisetning. Det tilføyes uriktig at det ikke var rapportert om noen sårede. Dette mønster følges i mange vestlige media.
For den som ønsker saklig informasjon om situasjonen i de omtalte områdene anbefaler jeg å abonnere på nyhetssidene til Livets Ord Israel. Da kan du hver uke lese hva som virkelig skjer der nede.
Gå inn på:
http://www.israelreport.org/
og om du ønsker å abonnere er det denne adressen:
http://www.livetsord.se/new/default.aspx?idStructure=971&language=sv

Ingen kommentarer: