lørdag, oktober 21, 2006

Tredje møte med Carl-Gustav

Temaet lørdag 21/10 var HVORFOR KRISTNE IKKE DRIKKER SPRIT!"
Det var en annen vinkling i kveld. En alvorlig formaning om avhold fra vin og sterke drikker.
Det var tale om kristne karakter og sunt kristenliv. Og Carl-Gustav klarte som vanlig å formidle
et alvorlig budskap på en glad måte. Han talte om en kristen avholdsbevegelse. Vi skal ikke drikke vin, men bli fyllt av Ånden. Vi er ikke bartendere for det står skrevet: "Ve den som blander sterk drikk...!" Det må finnes et alkoholfritt sted i denne verden og det må være i Guds menighet. Vi behøver ikke gå til "systembolaget", vi har det himmelske "systembolaget".
Nå behøver vi en kristen avholdsbevegelse i skandinavia. Og hvorfor skal vi drikke, det er bedre å leve et sterkt kristenliv. NårCarl-Gustav reiser med fly blir han spurt om hva han ønsker å drikke. Underforstått hvilken drink. Da ber jeg alltid om melk, sier Carl-Gustav med et glimt i øyet. For da vet han at flyvertinnen ikke har melk på trallen, men må gå hele veien tilbake til "kjøkkenet" og hente et glass melk. Enkelte flyvertinner kjenner ham igjen og kaller ham for "melkemannen". Så nevnte han drikkekulturen (les ukulturen) i Russland og at det bl.a. ble benyttet store alkohomengder av kvinner som ønsket å fremprovosere abort. Han nevnte også at 3-4000 barn hvert år tar livet av seg i Russland pga. foreldrenes håpløse alkoholforbruk.
Men vi som er kristne kan godt sitte på firmafester og drikke melk, vi behøver ikke fordømme de andre, men vi kan stå for egne valg. Så kom han inn på diverse skriftsteder som forteller om hvorfor vi ikke drikker og om alkoholens forbannelse. Alkohol er djevelen i flytende form.
Han kom så inn på foreldrene som forbilder i egne familier og oppfordret alle på møtet til å velge totalavhold som livsstil. Han nevnte så et eksempel på hva en pastors liberale holdning til alkohol kan føre til. Etsted i Sverige var det en pastor som bad menighetens ungdommer å leve et "normalt" liv og å være som andre. (?) Det er o.k. å "menge" seg med de andre og ta et lite glass øl. En ung jente fulgte oppfordringen. Hun hadde aldri drukket før, men tok tre øl.
Hun kom seg hjem i omtåket tilstand og gikk ut på sin balkong i tredje etasje for å kjøle seg ned.
Men hun mistet kontrollen og falt over rekkverket. I dag er hun lam. Hvem er egentlig ansvarlig for dette, spurte Carl-Gustav. Jo, pastoren.
Jeg kan vel si at selv om møtet var alvorlig så var det ingen "pekefinger". Det var heller hyrdestaven som viste rett vei. Som de foregående møtene var dette også preget av Den Hellige Ånds nærvær. Og jeg er overbevist om at dersom det var noen kristne "skapdrikkere" på møtet så ble nok disse mer "nyktere" etter dette.
Det er nok desverre et faktum at fler og fler kristne drikker "litt til maten". Men Carl-Gustav sa at det aldri har vært noen vekkelsesbevegelse som ikke samtidig har gått sterkt ut mot alkoholen.
Carl-Gustav avluttet med å si at vi skal være et sterkt folk som står mot alkohol og for vekkelse.
Ungdomspastor Tom Jensen avsluttet møtet med et sterkt vitnesbyrd om akloholens forbannelse i hans egen familiekrets..

(ps. CD fra dette møtet skal sendes til alle ungdomsledere/pastorer i Norge)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette referatet kom visst dobbelt opp. Ved to og tre vitners ord, osv? ;)

My Corner sa...

Det var unødvendig sløsing med plass. Takker for positiv korrekturlesing!

Anonym sa...

Venter spent på referatet fra søndagsmøtet. Fikk ikke vært der da jeg var på Sion istedet. Avkommet var nemlig med i et dramastykke der som jeg følte var viktig å overvære. Dessuten måtte det jo filmes selvsagt.

My Corner sa...

Bra Rune, du forstår det med familie. Slike foreldre verdsetter jeg høyt!