søndag, oktober 22, 2006

Fjerde møte med Carl-Gustaf

Møtets tema: Vær en giver
Vanskelig å overføre ånden i møtet med noen blogglinjer. Men et lite referat kommer. Etter den tradisjonellt innledende lovsangen (som var meget bra)
slapp et par "gamle kjendiser" til. Vi på rundt 50-60 husker disse godt.
Det var Ingar Jensen (kjent fra Nannestadmusikken) med trekkspill og Runar Iversen. (tidligere Haldenser) som skulle dra noen gamle sanger. Med det var trøkk på gutta, og når de sang "Jesu navn det skjønneste jeg vet", tok det helt av. Det var god gammel himmelsk vin av edelt merket. Carl-Gustaf hev seg på bølgen å begynte å synge med før han begynte å preke. Ordet preke i denne forbindelsen er egentlig for svakt, vil heller si at han proklamerer Guds gjerninger. Men for ordens skyld vil jeg bruke ordet preke. Mine lesere forstår hva jeg mener. Han begynte med å si at det er kraft i Jesu navnet. Strømmer skal flyte fram i våre møter og i kveld skal riktig mange oppleve forvandling. Han fortalte så om en 1 1/2 år gammel gutt i Østerike som fikk synet igjen i løpet av 24 timer. Legen sa at det var feil gutt.

Kveldens budskap hadde sitt utgangspunkt i 1. Samuels bok 1; 11-17.
Det handlet om Hanna som bad Gud om en sønn for siden å gi det kjæreste hun hadde tilbake til Gud. Gaver som kommer til oss kan vi gi videre. Gud gav sin enbårne sønn - det beste han hadde. Siden gav han oss noen til apostler, evangelister m.m.
Vi kan også gi noe. For eksempel trøst.... Verden krever, men den kristne har en annen ånd - han gir! Gi omtanke, kjærlighet, hjelp, sitt hjem, sin tid. Og du som alltid vil ha det siste ordet, gi også det bort.
Han nevnte så en annen hemmelighet som John Avanzini fortalte ut fra ordet
at "hemmelige gavert stiller vrede". Det var en del personer som jobbet i et større kontorlandskap. Sjefen der var kjeftete og urimelig og de ansatte følte situasjonen heller vanskelig. De fikk så dette rådet av Avanzini; gi ham en hemmelig gave! De samlet da sammen den nette sum av 1000 dollar og la det på han pulte uten noen informasjon om hvem som var giveren. Etter den dagen forandret situasjonen seg. Hvem har gitt meg så mye penger, undret denne sjefen?
Når frivilligheten tar plass i en menighet, da kommer vekkelsen der. Vi skal gi vår tid og gaver til Guds menighet. For Ånden kommer alltid over offeret.
Etter prekenen (på Carl-Gustavs initiativ) ble det tatt opp offer til menigheten.
Møtet ble avsluttet med forbønn og håndspåleggelse for de som var syke.
Ser fram til vitnesbyrdene.

Inntrykk: Det var helt fullt i salen og ganske mange på galleriet. Det var en himmelsk, herlig trosatmosfære fra første stund. Våre egne lovsanger var på sitt beste denne kvelden. Det går virkelig framover. Halleluja!!!!

Til tirsdag er det ledersamling på Zoe og da skal Carl-Gustaf vise DVD fra vekkelsen i den katolske kirken. Hvordan Den Hellige Ånd faller over katolikker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra gjengitt. Følte neste at jeg var tilstede på møte ved å lese dette. Så trist at jeg ikke fikk vært der selv. Det er slike møter vi lengter etter - fullt hus, trøkk og vekkelsesatmosfære.

Ann-Christin sa...

Det her var bra og oppbyggelig lesestoff.
Nå venter jeg bare på neste mötereferat..