torsdag, desember 18, 2008

Leve Frelsesarmeen!!


Frelsesarmeens Ungdom mister statsstøtten.
Bakgrunnen er at organisasjonen nekter homofile og samboende å bli soldater i Frelsesarmeen. Når du ikke kan bli soldat, kan du heller ikke få lederverv i organisasjonen.


Ja, dette oppslaget kunne vi lese for en tid tilbake. Er dette bare et skritt i retning av noe mer alvorlig. At vi på visse områder må tenke som staten tenker, ellers blir det ”fy på lanken” i form av økonomisk eller annen bestraffelse.
Er det for eksempel diskriminerende å utelukke en spiller fra et fotballag fordi denne kun vil spille håndball. ”Følg reglene” sa vi alltid som unger. Den som brøt reglene ble ”buet” ut. Nå blir de som følger generasjoners regler ”buet” ut av myndighetene.
De aller fleste klubber eller foreninger har sine regler eller statutter, det ligger i sakens natur. Tenk så om jeg melder meg inn i Puddelhundklubben og kommer med min pitbull?
Om så noen ønsker en egen agenda i sin klubbtilhørighet kan det ende med eksklusjon – men er det diskriminering?
Med denne litt klønete innledningen penser jeg nå inn på Frelsesarmeens ungdom og statsstøttenektet fra våre bevilgende myndigheter. Frelsesarmeen har ikke ”stuerene” oppfatninger og må av den grunn ekskluderes fra det gode, norske borgerselskap. De er ikke samfunnsnyttige! Men hva galt gjør Frelsesarmeen? Ingen ting, de gjør det de alltid har gjort, de hjelper mennesker.
Men hva er saken – jo, de påstås å diskriminer de homofile. Om vi ser saken fra en annen side så kan man ikke leve av å stjele og samtidig kalle seg en kristen. Jeg stjeler naboens epler og sier at Jesus er Herre, umulig. For bibelen sier at den som stjal stjeler ikke lenger. Med andre ord, det har skjedd en omvendelse. Det samme med ekteskapet. Den som følger Jesus har vendt seg fra hor og utukt og den som er gift holder seg til sin ektefelle. Utenfor er horkarene… Om man ikke av hjertet omvender seg hjelper det lite å tro på syndenes forlatelse og renselsen i Jesu blod. Og så tilbake til den såkalte diskrimineringen som skjer i Frelsesarmeens rekker – den samme ”diskrimineringen” finns i alle levende Guds menigheter. For den forsamling som tillater homofilt samliv kan ikke lenger kalle seg kristen.
For grunnkonseptet i evangeliet er omvendelse og syndenes forlatelse. Der det ikke er omvendelse er det ikke syndenes forlatelse. Og der det ikke er syndenes forlatelse er det heller ingen menighet.
Det blir som jeg nevnte innledningsvis – det fotballag som begynner å spille håndball midt i kampen vil nok oppleve en eller annen form for ”represalier!” (uten derved å si at spillerne har mindre verdi som mennesker)
Og til slutt disse pengene. De blir jo ikke i realiteten tatt fra Frelsesarmeen, men fra disse som så sårt behøver den hjelpen Frelsesarmeen formidler.
Hvor langt har vi kommet i Norge nå? Skal staten styre våre oppfatninger og meninger ved hjelp av penger.
Her lukter det gammelt ”sovjetsamvelde!”

1 kommentar:

RUDIE sa...

huff, ja det var trist lesing nå like før jul.