torsdag, september 25, 2008

Sistemann slokker lyset

Og husk på å be sistemann om å slukke lyset.. Denne ”profetiske” uttalelsen er nok av og til hørt over det ganske land. Bedehus etter bedehus blir nedlagt. Som linjene nedenfor viser, så skjer dette med fest og kaffe. Ingenting å sørge over.
”Kråkerøy misj.hus AVSKJEDSFEST for Kråkerøy misjons-hus og Langøya bede-hus som skal selges - søndag 21. sept. kl. 18. Tale av regionsleder Jens Henrik Pedersen. "Bedehussang " ved Inge Stene og Leif A. Andersen. God bevertn. Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Kråkerøy Normisjon
Innrykket i Fredrikstads Blad, 19.09.08 - 19.09.08”
Det er mange nedlagte bedehus i Fredrikstaddistriktet. For eksempel Borgarhall og Furuly i Sellebakkområdet.
Og Effata på Nabbetorp. ”Riving før bygging av DinkDonkStudio. I påsken startet rivingen av bedehuset EFFATA i gamle fredrikstad. Vegger fra 1903 og 1955 ble utslettet med slegger og spett, og det er ikke lenge før rørlegger kan komme på besøk så støpen kan legges i første etasje.”

Det er ikke rivingen i seg selv som er tragisk, for virksomhetene (de jevne gode virkeår) går over i andre former. Men dette at selve det lokale kristenlivet blir borte. Skulle vært morsom å høre åpningsordene fra innvielsesfestene når disse lokalene var nye?

Be sistemann slokke lyset. Eller i bibelske termer; ”Om du ikke omvender deg så flytter jeg din lysestake.”
Og for å stille et motspørsmål, hva må de kristne forsamlingene gjøre i dag for å doble medlemstallet i løpet av fem år?
VI må ha mange nye bedehus i Norge.

Ingen kommentarer: