fredag, september 19, 2008

Alt er jo nytt!

Det er ingen feil på kristendommen, men det er mange feil på oss som bærer kristendommen.
For uten mennesker som bærer Jesus i sitt hjerte er kristendommen ingen ting i seg selv. Hva er katedraler, bedehus, orgler og gitarer uten mennesker? I Antiokia ble kristennavnet først introdusert, mulig som et skjellsord. Men de som tilhørte ”veien,” og som senere ble kalt kristne bar dette kristennavnet med glede. Kristus betyr ”den salvede” og de kristne som er Jesu etterfølgere fikk dette hedersnavnet, ”de salvede!”
Så det å være kristen er også det å være salvet, eller fylt med Den Hellige Ånd. For om ingen har Krist Ånd så tilhører han heller ikke Jesus. Men vi HAR fått barnekårets Ånd så vi roper Abba, Fader. Vi har dette ”papparopet” i vårt hjerte. Eller med andre ord, om du har et lite ”takk Jesus” i ditt indre, så forteller det at Han bor der inne. Eller om du blir litt glad hver gang du ser en annen kristen, så forteller det at du har liv. For vi vet at vi har gått over fra døden til livet fordi vi elsker brødrene. Og det har ingen ting med følelser å gjøre. Man kan være glad i mennesker rundt seg selv om man har hodepine. På samme måten kan man også ha sin glede i Gud selv om ting er pyton.
Jesus bor ved troen i vårt hjerte, Han er skatten i vårt leirkar. Jesus lever ikke i vårt følelsesliv, men følelseslivet kan bli sterkt influert av Jesusnærværet. Derfor er det viktig å søke Ham, hele tiden. Vi ble frelst for å ha samfunn med ham, ikke for å gå på møter. Men paradoksalt nok så går vi på møter eller gudstjenester fordi vi har møtt Ham, for i de andre kristne ser jeg Jesus. Men det er så mange ukjærlige, egoistiske og dårlige kristne kan mange si. Helt riktig, men du skulle ha sett alle disse uten Jesus!
For dersom noen er i Kristus, da er han en ny skapning. Det gamle er forbi, se alt er blitt nytt!
Kjære ufullkomne eller fullkomne bror og søster, ha en velsignet helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

ha en velsignet helg dere med Broder, alle dere.
Ha! alle oss uten Jesus ?, tør ikke tenke på - herlig poeng.
ps: kom inn på siden din med en gang jeg hadde salvet og bedt for pc`n. det du? inge