søndag, september 07, 2008

Fra mørkets hule


Alle satt som fjetret når Terje Forsberg fortalte om sin tragiske og dramatiske barndom. Men han gjorde det med et glimt i øyet. Dette var ikke "sosialpornografi", men heller et ærlig "her er mitt liv!" Hvor var hjelpeapparatet? Sosialetaten og skolenes mangel på innsats minner mye om linjen i Simons sang; "å lose sansene forbi."
For noen må jo ha sette dette forferdelige familielivet Terje voskte oppe i. Noen må ha hatt kjennskap til fjøset med møkkarenna, eller trillebårskuret eller kjelleren hvor det fløt vann eller materien som rant fra hans nese eller undertøyet eller den mentale tilstanden eller....?
Men Terje ble frelst og fikk et nytt liv. Han som ble regnet som åndssvak, evneveik og har faktisk papirer på dette. Men han har også universitetsutannelse med tilhørende pairer.
Terje Forsberg er en glimrende forteller. Ikke rart at til og med Øystein Djupedal satt med tårer i øynene etter en halvannentimes samtale som på forhand var satt til 45 min.
Kjøp boken.
Men Terje løftet Jesus høyt opp. Jesus er den beste barnevernspedagogen sa han.
Vil du vite mer - gå og hør på ham.
Det gir ettertanke.
Det var en himmelsk lovsang i Zoekirken denne søndagskvelden. Sann tilbedelse og opphøyelse av får Far i himmelen.
Det var Simon, Martina, Sara og Harald som betjente oss denne kvelden.
Bare dette gjorde denne søndagskvelden til noe helt spesiellt!

Terje Forsbergs biografi ”Aldri for sent å bli et lykkelig barn” topper listen over mest solgte nye bøkene fra de kristelige forlagene i 2007. Boken er så langt solgt i ti tusen eksemplarer. Lunde Forlag er utgiver.
Omtale 1:
Terje Forsberg vokste opp med en alkoholisert og voldelig far, ble mobbet på skolen og ble erklært evneveik av en lærer. I 2003 gikk han til sak mot skoleverket, vant rettsaken og fikk oppreisning av staten. I denne boken forteller han om dette.
Omtale 2:
Aldri for sent å bli et lykkelig barn er Terjes livshistorie slik han selv har skrevet den. Her vil alle ha noe å lære. Omsorgssvikt er synlig – for dem som våger å se."I min oppvekst svikta alle rundt meg. Jeg var som en katt som ingen eide. Min far var alkoholiker og voldelig. Jeg ble mobba på skolen og hadde ingen venner. Vi flytta mye, fikk lite mat og holdt på å fryse i hjel. På barneskolen ble jeg erklært evneveik av en lærer. Det fulgte meg gjennom hele skolegangen. 20 år gammel var jeg et vrak, og kunne verken lese eller skrive. Men det skulle vise seg at læreren tok feil. "Høsten 2003 fikk Terje Forsberg (f. 1950) billighetserstatning fra Staten for tapt barndom. Han hadde da fullført videregående opplæring. I dag jobber Forsberg i skolen, og er en ettertraktet foredragsholder.

Ingen kommentarer: