mandag, september 01, 2008

SEX

Er bibelen et produkt av mennesker preget av sin tid eller er den Guds genuine ord?
Og kan man velge sin livsstil ut fra den tanke at bibelen var skrevet til mennesker der og da, men vi lever her og nå?
Magazinet tar opp en sak om samliv og følgende sitat kan leses: ”Kristen samlivsetikk preges dessverre av manglende anerkjennelse av at dagens unge lever under andre forhold enn da Bibelen ble til, mener gateprest i Oslo, Jan Christian Nielsen:”

Og det melder seg jo spørsmål da. Om det er slik at sex før ekteskapet legaliseres, hvor lenge
før ekteskapet kan dette tillates. Hvem tillater dette osv. osv.

Vi har hatt debatter om kvinnelig prester, abort, homofili og nå muligens om hva som er kristne normer for seksuelt samliv.

Jeg skal ikke kaste inn noen brannfakkel her bortsett fra denne at jeg tror bibelen taler om
avholdenhet før ekteskapet og at ekteskap mellom mann og kvinne (kjønnspresisering er nødvendig her) er den eneste plass for seksuelt samliv.

Ellers sier vår kjære bibel at de må være partier i blant dere for at det ekte kan bli åpenbart.
Med andre ord så kan vi over tid se hvilke ”standarder” som bærer varig frukt.

3 kommentarer:

RUDIE sa...

Både i Romerriket og Grekenland på Jesu tid var veldig likt samfunnet idag. Det var kristendommen som gikk imot abort/barnedrap, homofili, sex utenfor ekteskapet mm.

Det var da som nå i verden, bare at idag har det blitt så mange ulike trosretninger innom kristendommen, nesten som at vi kunne delt ut en meny å gitt ut til de ikke-kristne.

Anonym sa...

Jeg tror at å kunne snakke om slikt og debattere det, kan være med på å forhindre at unge mennesker inngår ekteskap fordi de ikke klarer å la være å ha sex med hverandre!

Følelser, kjærlighet og sex er for lite belyst innenfor mange menigheter, og derfor befinner mange seg i ekteskap de egentlig ikke skulle inngått. Alt fordi de ikke klarte å vente med å ha sex og giftet seg for tidlig.

Om debatt hjelper, eller om flere velger å ha sex før ekteskapet vil gjenstå å se. Men uansett vil det være til det gode å snakke om det.

Anonym sa...

"Er bibelen et produkt av mennesker preget av sin tid eller er den Guds genuine ord?" blir det spurt. Guds ord er Guds ord. Men vi kommer vel ikke ifra at vi må fortolke Bibelen. For noen år siden gikk pinsekvinnene med hatt. De gjør ikke det nå. Bibelens snakk om å tildekke hodet dreier seg visst om at prostituerte på den tiden var kortklipte. Altså: Datidens situasjon har betydning for vår forståelse av Bibelen.