onsdag, september 24, 2008

Partering av kristne!

Nå foregår det partering av kristne. Skal jeg snu meg vekk og tenke på neste arrangement i kirken. Det er ikke så plagsomt. I sverige gjør de kristne noe, de samlet seg utenfor den Indiske Ambassaden i Stockholm og protesterte. Arnulf Øverland skrev som kjent: ”Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv”.
Om ett lem lider, da lider hele legemet. Nå må vi kristne våken og begynne å kjempe. Vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot ondskapens åndehær i himmelrommet.
Nå er det de Kristne i India det gjelder. Og voldsutøverne er hinduekstremister.
Lokale myndigheter sier at mennesker har flyktet inn i jungelen og lever uten noen form for tak over hodet. Urolighetene tiltok kraftig etter at hindulederen swami Lakshmanananda Saraswatis ble drept forrige lørdag.
Det er en maoistisk organisasjon som har påtatt seg ansvaret for drapet, men lokale hinduer har anklaget kristne for å stå bak, og minst ti mennesker er drept så langt i urolighetene. Kristne ledere i Orissa har opplyst at minst 1.000 kristne hjem er påtent den siste uken og at 5.000 mennesker er hjemløse.
Det synes ikke å være ende på volden mot de kristne i India. I over tre uker er kristne i særlig Orissa utsatt for forfølgelse, og det er nå rapportert om to nye drap. Iswar Digal og Purinder Pradhan ble myrdet og partert. Digal, som var fra landsbyen Gatringia i Kandhamal-distriktet, ble stanset av en gruppe hinduekstremister den 20. september, da han sammen med sin kone forsøkte å komme seg frem til en flyktningeleir - etter at deres hjem var påtent og brent ned.
Mer om dette kan leses i lenken nedenfor.
http://www.katolsk.no/nyheter/2008/09/22-0002.htm

Massiv forbønn er den eneste makt som kan hindre videre utvikling i denne voldsspiralen.

Ingen kommentarer: