onsdag, september 17, 2008

Halalkjøtt og forbønn

Halakjøtt.
På nyhetene i går kunne de forteller at det er om lag 150.000 muslimer i Norge. Og alle spiser halalkjøtt. Dette må de kjøpe i Sverige da Norge ikke følger med i timen. Det er store penger å tjene på muslimenes kjøtthunger. Denne informasjonen tente som vanlig min nysgjerrighet og jeg klikket meg inn på Statistisk Sentralbyrå og andre steder. Selvfølgelig må all statistikk tolkes. For den store islamske framveksten i Norge skyldes ikke ”vekkelse”, men emigrering.
Men det kan være alvorlig nok.
I 1990 var det 19189 medlemmer i muslimske trossamfunn – i 2004 var det 77857.
I 1990 var det 43471 pinsevenner – i 2004 var det 45624.
Pinsevennene har altså forplantet seg med bare et par tusen, mens muslimene har bidratt med en flokk på bortimot 60 tusen fler enn i 1990.
Her følger SSB-tabeller over registrerte trossamfunn:
http://www.ssb.no/trosamf/arkiv/tab-2004-10-21-01.html
Trossamfunn
I dag er det 225 500 medlemmer i kristne trussamfunn.
Og det er 79 000 medlemmer i Islamske trossamfunn.
Det største kristne trossamfunnet er Den Romers Katolske Kirken med 51500 medlemmer. Innefor det som omfatter ”pinsebevegelsen” er det omkring i alt 40400 medlemmer.
K.A.B.A ( www.kaba.as & www.cmaa.us )
Når alt dette er nevnt så vil jeg også tilføye at noen gjør noe med saken (altså Islams frammarsj). Jesus døde for alle og alle er medtatt i misjonsbefalingen. Vi frykter Gud, ikke Islam for vår Gud er større enn Islam. I disse dager er det 30 dagers bønn for den muslimske verden fra 1. til 30. september. Bønnehefte med temaer for bønn under hele Ramadan kan bestilles på: post@kaba.as
For deg som vil vite litt mer om halakjøtt, se nedenfor.

Halakjøtt betyr:
At dyret i seg selv er tillatt i islam. Eksempel på dyr som er tillatt er okse, lam og kylling. Av dyr som ikke er tillatt kan nevnes gris og rovdyr. At dyret er blitt slaktet på en riktig måte. Kveling, pisking eller skyting av dyr er ikke akseptabelt. Dyret skal i følge islam slippe å bli plaget unødvendig og man skal gjøre alt man kan for å få dyret slaktet enklest mulig. Bedøvelse av dyret før slakting er greit nok så lenge bedøvelsen i seg selv ikke dreper dyret. Slaktingen skal foretas ved at de to hovedpulsårene kuttes med ett raskt kutt over strupen. Slik tømmes skrotten raskest mulig for mest mulig blod. Også luftrør og spiserør skal kuttes. Halsen kuttes forfra, slik at dyret dør ved slakting og ikke ved annen skade.

3 kommentarer:

gateprest sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
gateprest sa...

Gode penger å tjene på muslimenes kjøtthunger?
Den er for drøy. Kristne spiser jo mye mer kjøtt, særlig i vesten. For eksempel svinekjøtt.

med en sterk kristustro er hverken islam eller vekst av islam i vesten noe å frykte
fred

My Corner sa...

Det somv ar poenget med TV-innsalget
jeg nevnte var at nordmenne ønsket
å tjene penger istedetfor svenskene.
Ikke noe mer....