fredag, februar 06, 2009

Dette sakset jeg i VG

ISRAELS HUMANE KRIG
written by
Siderot in torsdag, februar 5th 2009 under 1 and
Hvis det går an å føre en human krig, så mener jeg Israel har gjort det i Gaza. Flere og flere opplysninger som kommer frem viser at Israels hensikter utelukkende har vært å svekke terroristene i Hamas, samt forsøke å spare så mange menneskeliv som mulig. Dette i tradisjon med jødisk humanisme.
250000 telefonopprigninger ble foretatt for å varsle vanlige mennesker om at de skulle søker sikker tilflukt før angrepene mot Hamas begynte. Hvilket annet krigførende land viser en slik humanitet overfor sine motstandere? - Det har også kommet for dagen (fra FN, omsider) at Israel ikke har skutt i eller mot FN-bygninger, men at skuddveksling har foregått i nærheten av FN-kontrollerte hus. Hvorfor har det tatt så lang tid for FN å komme fram med dette? FN-glorien, som i Norge uavlatelig pusses, begynner å falme. Snart vil forhåpentligvis befolkningen skjønne at denne organisasjonen er i ferd med å bli overtatt av diktaturstater med et verdensbilde vi kanskje burde sette spørsmålstegn ved. Følg med på Durban 2!
Norsk Folkehjelp og andre sutrer fortsatt over at journalister ikke fikk ferdes fritt rundt i Gaza under krigen, og anklager samtidig Israel for å ha nektet dem adgang til å formidle lidelsene. Jeg tror på Israel når landet sier at det var for å beskytte journalistene. At Israel denne gangen var mer opptatt av å vinne også mediakrigen, finner jeg naturlig. De lærte jo forhåpentligvis noe i 2006 i Libanon, da araberne foret oss med groteske og fake bilder av blodige barn som gang på gang dukket opp igjen på skjermen. Dessuten, fikk vi ikke nok av den type bilder allikevel? Hva mer var det disse journalistene skulle formidle? Har vi fått vite noe mer enn vi allerede visste etter at de slapp inn?


Vel, når støvel legger seg kommer hele bildet fram.
Siden våpenhvilen har terrorister i Gaza avfyrt mer enn 30 raketter og granater mot Israel.
Dette er det ikke protestmasjer mot. Har ikke blizerne fått med seg dette? De bruker jo enhver anledning til å demonstrere. At journalistene sover i timen er noe alle vet. Tenk om det hadde vært Israel som hadde avfyrt disse rakettene så hadde de nok våknet.

Ingen kommentarer: