tirsdag, mai 22, 2007

Menighetsbønn

Utdrag fra Colin Dyes bok Bønne-eksplosjon.


Vi i menigheten
Det individuelle bønnelivet vårt er ikke så isolerte som vi iblant tror. Riktignok har vi alle et personlig forhold til Kristus, som er brudgommen vår, men vi øver alle innflytelse på hverandre også.

Når medlemmene i en menighet har slått opp sine telt og gjort ørkenen til sitt hjem, sitter denne menigheten fast. Det hjelper ikke hvor karismatisk lederen er. Han vil snart bli oppbrent eller gi marsjordre!

Hvis lederskapet i en menighet sitter fast, sitter medlemskapet fast også. De kan bli en stund av lojalitet eller i håp om at det skal bli forandringer, men hvis lederskapet nekter å gå videre i Ånden, vil hele menigheten lide under det.

Det fører uvilkårlig til død.

Så langt Colin Dye. Nå virker vel disse sitatene negative, men vi skal legge merke til at han skriver ut fra egne erfaringer. Jeg kommer også etter hvert til å ”blogge” nyttig og positiv informasjon fra boken hans; ”Bønne-eksplosjon – kraft i kristenlivet.” Det er jo dumt å praktisere ting som ikke virker, så her er det er mye å lære av Colin Dye. Hvorfor trøtte oss ut i det som ikke virker?

Ellers er det jo fint å kunne ha sitt eget bønneliv også. Jeg ber det som er naturlig for meg og så ber du det som er naturlig for deg. Og når vi ber kan vi også gjøre framgang i bønnen.

Ingen kommentarer: