søndag, desember 02, 2007

KONG JESUS ELLER KONG ALKOHOL

Hvem er konge i jula, Jesus eller kong Alkohol?

I fredagsutgaven av Aftenposte(30/11) stod det om en dramatisk økning av alkoholforbruket i Finland.
(se utklipp nederst)
I lørdagsutgaven av Fredrikstad Blad stod det en helsides artikkel om drikkevaner og drikkepress i ungdomsskolen. I søndagsutgaven (2/12) av Aftenposten ble det skrevet om foreldres alkoholinntak og barns lidelse i julehøytiden. Bak disse artiklene (det har vært skrevet mye om alkoholen og problemene som følger dette i høst) finnes en mengde tragiske enkeltskjebner. I Norge er det omkring 200.000 barn som opplever en heller trist og tragisk jul med berusede foreldre.
Julegaven
Dette fører tankene til et utspill fra en norsk pastor for noe år tilbake. I sitt medlemsblad fremmet han tanken om å ta med en flaske vin til naboen. (selvfølgelig i evangeliseringsøymed, målet helliger midlet!) Se da for deg følgende opptrinn. Alle i denne menigheten synes dette var en utmerket ide og kjøper hver sin vinflaske. De tar den så under armen og entrer naboens dør for et førjulsbesøk. Nå skjer dette merkelige sammentreff at nettopp hjemmene de besøker er disse hjemmene hvor alkoholen har tatt overhånd i julefeiringen.
De ringer på og innenfor møter de et par triste barneøyne.
God kved, god kveld! Vi er kristne og kommer fra Nådekirken, her har vi en presang til mamma og pappa….. (?)

Kanskje et avholdsløfte blir nyttårsløftet for noen kristne?

Og så til dette jeg sakset fra Aftenposten:

Spriten dreper finner
Spriten dreper nesten seks finner hver eneste dag. De alkoholrelaterte dødsfallene i Finland har økt med nesten en tredel siden århundreskiftet, sier forskere.
I fjor døde nesten dobbelt så mange finske kvinner og menn av leverskader forårsaket av alkohol som i år 2000. Og dette er bare toppen av et isfjell: Mange flere er alvorlig syke i årevis som følge av misbruk, sier alkoholforsker Pekka Puska til avisen Helsingin Sanomat.
Ifølge Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling OECD ligger Finland på tredjeplass blant organisasjonens 30 medlemsland i antall alkoholrelaterte leverskader. På de to øverste plassene ligger Sør-Korea og Ungarn.

1 kommentar:

RUDIE sa...

Det er vel ikke så mange som reklamerer for alkohol idag, bortsett fra "nådeforkynnerne".
Men det er heller ikke til å undre over, for deres forkynnelse er at kristne skal leve i lovløshet, som om de ønsker å oppfylle profetordene om de siste tider.