mandag, desember 12, 2016

Brev 36 - TidforTro, Settigang!

Nå er det tid for å tale tro til hverandre!
Vi har alt vi behøver, ingen tvil om det.
"Ettersom hans guddommelige makt har gitt oss alt som tjener til liv og gudsfrykt, ved kunnskapen om ham som har kalt oss ved sin egen herlighet og kraft," (‭2 Peter‬ ‭1‬:‭3‬ NB)
I Guds rike er det bare å forsyne seg på øverste hylle. Alt er tilgjengelig for alle.
Guds bekk er full av vann, det er bare å drikke. 
Og nådegavene har vi i rikelig mål for å oppbygge hverandre. Her er det bare å hive innpå. "For i ham er dere blitt rike på alt, på all tale og all kunnskap, fordi Kristi vitnesbyrd er blitt grunnfestet i dere, slik at dere ikke mangler noen nådegave mens dere venter på vår Herre Jesu Kristi åpenbarelse". (‭1 Korinter‬ ‭1‬:‭5-7‬ NB)
Og det er dumt å være tom når man kan være fylt. "For av hans fylde har vi alle fått, og det nåde over nåde". (‭Johannes‬ ‭1‬:‭16‬ NB)
Her er det bare muligheter og ikke umuligheter. Og i våre fotspor vokser og gror det.
"Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder. De skal tale med nye tungemål. De skal ta slanger i hendene, og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet". (‭Markus‬ ‭16‬:‭17-18‬ NB)
Guds menighet beveger seg, vokser og inntar nytt land fordi den vandrer i Guds kraft og kjærlighet. Alt er mulig for den som tror, og det er nettopp vår tro som er nøkkelen til seier.
 "For alt det som er født av Gud, seirer over verden. Og dette er den seier som har seiret over verden: vår tro. Hvem er den som seirer over verden, uten den som tror at Jesus er Guds Sønn?" (‭1 Johannes‬ ‭5‬:‭4-5‬ NB)
Om vi taper kan vi bare skylde på oss selv.
"Men uten tro er det umulig å være til behag for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham. Ved tro bygde Noah, i hellig frykt, en ark til frelse for sin husstand, etter at han var blitt varslet av Gud om det som ennå ikke var sett. Ved den fordømte han verden, og ble arving til rettferdigheten av tro." (‭Hebreerne‬ ‭11‬:‭6-7‬ NB)
Derfor må vi formane og oppmuntre hverandre til å tro.
"Se til, brødre, at det ikke hos noen av dere er et ondt og vantro hjerte, så han faller fra den levende Gud. Men forman hverandre hver dag, så lenge det heter i dag, for at ikke noen av dere skal forherdes ved syndens svik. For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet". (‭Hebreerne‬ ‭3‬:‭12-14‬ NB)
Og Gud har også sørget for at menigheten alltid er der den skal være ved å sørge for at vi alltid har de femfoldige tjenestegavene.
"Han er det som ga noen til apostler, noen til profeter, noen til evangelister, noen til hyrder og lærere, for at de hellige kunne bli gjort i stand til tjenestegjerning, til oppbyggelse av Kristi legeme," (‭Efeserne‬ ‭4‬:‭11-12‬ NB)
Og ingen behøver å lure på hva man skal gjøre i Guds rikes tjeneste, det ligger klart og forberedt. "For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem". (‭Efeserne‬ ‭2‬:‭10‬ NB)
Vi har Ordet, vi har Ånden, vi har menigheten - vi har alt vi behøver til liv å tjeneste. Og gleden i Herren er vår styrke. Det er ingen mangler i Guds rike, ei heller på glede og ekte, himmelsk "beruselse"!
"Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden, så dere taler til hverandre med salmer og lovsanger og åndelige sanger, og synger og spiller for Herren i deres hjerter," (‭Efeserne‬ ‭5‬:‭18-19‬ NB)
Og om noen skulle føle på at noe mangler så ta en titt i løfteskartoteket - fritt valg i alle hyller! 
"For så mange som Guds løfter er, i ham har de fått sitt ja. Derfor får de også ved ham sitt amen, Gud til ære ved oss." (‭2 Korinter‬ ‭1‬:‭20‬ NB)
Så setter vi i gang!!!

Ingen kommentarer: