mandag, mars 31, 2008

Åndsvitenskap?

Antroposofisk rør.

Rudolf Steiner, som står bak Steinerskolene, har en underlig filosofi. Han kalte det selv for åndsvitenskap (?), men det er vel mer riktig å kalle det for åndelig kvakksalveri. Han tror på reinkarnasjon og at Jesus engang bodde i solen. Steiner kaller også Jesus for det "høyeste solvesen". Steiner mener også videre at Kristus tok bolig i Jesus (!?). Jeg har tittet nærmere på skriftene til Rudolf Steiner – underlige greier.
Nedefor ser du noen ”klipp”.

Vet folk at denne filosofien ligger bak Waldorf-pedagogikken og Steinerskolene?

Det fantes dengang læresteder som samtidig var religiøse skoler; mysterier kaller man dem. I disse lærestedene og religiøse skolene fikk menneskene lære det de kunne vite om livet før de steg ned til jorden. (!?) Derved lærte menneskene hvordan de før jordelivet levde blant stjerner og åndelige vesener – slik de på jorden lever blant planter og trær, fjell og elver.
Mennesket sa til seg selv: Jeg er steget ned fra stjerneverdenen til den jordiske
tilværelse. – Og det visste at stjernen ikke bare er fysisk, men at hver stjerne er
bebodd av åndelige makter som det stod i forbindelse med før det steg ned til jorden. (!?) Gjennom den antroposofiske erkjennelse kan vi igjen sette oss inn i den tiden da Kristus Jesus vandret omkring i Palestina og gjennomgikk sin skjebne på jorden. Vi kan se inn i disiplenes og apostlenes sinnelag, som i samsvar med sin instinktive erkjennelse visste: Det vesen som tidligere bare hadde sitt bosted i solen, har steget ned til jorden og har vandret blant oss. Det vesen som har vandret blant oss som Jesus Kristus og derved har satt sin fot på jorden, var tidligere kun å finne på solen. (?)
Gjennom åndsvitenskapelige erkjennelser vet vi at Kristus, da han hadde forlatt
legemet til Jesus fra Nasaret, åndelig vandret omkring blant disiplene og fortsatte å undervise dem.

(så langt Steiner)

Denne filosofien ligger altså til grunn for Steinerskolene - skummelt!

Ingen kommentarer: