mandag, februar 11, 2008

De fem tjenestegavene

Det behøves arbeidere i Guds menighet.
Mange arbeidere. Slike som deg og meg. Jesus sa at høsten er stor, men arbeiderne få…. Men hva skal en arbeider gjøre? Finns det noe instruksjoner eller instruktører! Ja, begge deler er til stede – fra Guds side. Gud satte i menigheten apostler, profeter, evangelister, hyrder og lærer for at de hellige (oss vanlige kristne) kunne istandsettes til tjenestegjerning.
Vi må jo vite hva vi skal gjøre, mer enn å sitte å høre!
Det mange kristne i den vestlige verden er oppdratt til er å gå på møte/til kirken, sette seg ned i benken, høre på predikanten/pastoren, synge noen sanger, og gå hjem igjen (satt litt på spissen).

Men Guds menighet er både en treningsleir og selvfølgelig et hjem for de troende, men ikke et hvilehjem. Skal vi klare oppdraget Jesus gav oss må vi også gjøre det han befalt oss. Det er å be, tale i tunger (menighetens hemmelige våpen), legge hendene på syke så de blir friske og å lære dem å holde alt jeg har befalt dere (undervisning). Og dette igjen fører oss tilbake til de fem tjenestegavene – de som skal dyktiggjøre og istandsette fotfolket. Paulus var en tjenestegave og han formante hver og en med tårer for å fremstille enhver fullkommen i Kristus.
Da er vi igjen tilbake til deg jeg stadig minner om – bønnen. Vi må be fram tjenestegavene, vi ber våre pastorer inn i det de egentlig skal gjøre. Pastorer er ikke papirbunkeflyttere, de har ordets og bønnens tjeneste. Da får de åpenbaring fra Gud og blir i stand til å underviser sine medarbeidere som igjen skal undervise andre. Profeten er Guds røst til å sette tingene på plass. Lærerne gir menigheten de åndelige sannheter. Hyrden passer på at ingen forlater flokken og faller blant ulvene.


Jeg tror at den levende menigheten slik Gud tenkte den er på vei tilbake – for det er mange som ber om nettopp dette. I mellomtiden har vi mange fine bibelskoler som bygger Guds menighet. Livets Ord Bibelcenter i Uppsala er en av disse og en viktig faktor til nettopp å oppbygge og utruste Guds menighet. Der er alle de fem tjenestegavene innom og setter sitt preg på den enkelte elev, slik det også burde være i alle menigheter.
Livets Ords visjon «…er å utruste Guds folk med hans trosord, vise dem hvilke åndelige våpen har, lære dem å bruke dem, og sende dem ut i seierrik strid for Herren.»
En enkel, men effektiv visjon. Den fungerer over hele verden.
Menigheten er Guds verktøy, det er himmelen som er målet.
La Gud vise deg bildet på en fungerende menighet – og be den fram!

1 kommentar:

Jon Erik Kristiansen sa...

Yes, Sir!
Har vel ikke funnet noe av det du skriver som avviker fra mitt syn på saker og ting!
:-)