onsdag, februar 27, 2008

DOMMEDAGSFRYKT ELLER KLOKSKAP

Bibelske termer

Det er klokt å tenke på framtiden. Det er det noen som gjør hele tiden og spesielt disse som ser at ingen ting varer evig, som for eksempel dette angående kloden vi bor på. Det er mange som roper et ”varsku her” angående forurensing med tilhørende global oppvarming og rovdrift på naturen.
Men at våre politiske ledere bruker bibelske termer i den forbindelsen er meget interessant. ("Bibelsitatene" er hentet fra Fredriksstad Blad.)
Åpningen av det nye frø-deponiet på Svalbard frembrakte mange slike ord.
Og det fører tankene hen til det kristne alltid har visst. Det kommer en dag hvor det det kommer en ny himmel og jord hvor rettferdighet bor. Men før dette skjer (dommedag) kommer Jesus igjen.
Ordet dommedag er brukt, (dagen hvor himmellegemene kommer i brann og alt oppløses),
for fasiliteten får nemlig betegnelsen ”dommedagshvelvet!” Videre står det at det er ”bygd for evigheten”. Bibelen sier at evigheten er lagt ned i menneskene hjerter. Beskrivelsen Noahs ark kommer også inn. Det betyr at søndagskoleleksen har gått inn og at det er viktig å være på ”rett side”. Begrepet Edens hage kommer også inn og minner sikkert mange på at menneskeheten er skapt for noe bedre enn det verden opplever i dag. Selv om det sikker er klokt med et slikt frølager så forteller det om frykt, framtidsfrykt. Det kommer til å hende noe ubehagelig som vi må gardere oss mot. Men det ironiske i det hele er plasseringen. Man valgte nemlig et jordskjelvsikkert område og så ”vibrerte” Vår Herre med et kraftig jordskjelv uken før åpningen. Gud får alltid det siste ordet!

Notisen nedenfor er sakset fra et lengre innlegg i Aftenposten:

Høytidelig.
I dag åpnes det spesielle lagringsstedet offisielt. Over 300 gjester er invitert til Svalbard. Her blir det kunst, kultur og høytidelighet, før statsminister Jens Stoltenberg symbolsk bærer en kasse frø inn i frøhvelvet sammen med president i EU-kommisjonen, José Manuel Barroso.

http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article2277241.ece

Ingen kommentarer: