onsdag, januar 10, 2018

Alle - et skråblikk på helbredelse.


Hva sier det åndelige forbrukerrådet om vår kristne vareleveranse?

Skriver om å betjene andre mennesker med håndspåleggelse og bønn. Ikke om personlig bønn for egne behov for en selv og familien. Når vi kjøper en eller annen dings har vi loven på vår side dersom produktet ikke innfrir ordene i varedeklarasjonen.

● Innholdsfortegnelse

● Garanti

● Holdbarhet

● Bruksanvisning (garantien gjelder ikke om bruksanvisningen ikke følges!)

Det er jo slik i Guds menighet at den er bygd på tro, tro som i seg selv er høyst virkelig – men helt usynlig. Hvordan troen oppstår kan leses i Rom. 10:17. Og bibelen skriver jo at uten tro er det umulig å være til behag for Gud. Jesus møter en kvinne med behov og sier til henne: «Kvinne, din tro er stor. Det skal bli som du vil.» Og datteren ble frisk fra samme stund kan vi lese i Matteus 15:28. Denne kvinnen hadde nok på en eller annen måte lyttet på Jesus eller hørt hans ord fra noen andre.

Tro er ikke å forsøke fordi vi er enige med, eller holder for sant Guds ord. Når mennesker ikke får det de ber om eller opplever at det ikke fungerer må vi sette søkelyset på oss selv – som «leverandører» av Guds løftet, enten vi er amatører eller geistlige. Det var slik Paulus fungerte. Og det er ikke ja og nei hos Gud. Paulus var ansatt hos Gud for å levere undervisning i Ordet, samt å formidle tegn, under og mirakler.  Men dette er jo alle kristne kalt til, på hvert sitt nivå. Det overnaturlige tilhører Guds menighet, men alle skal ikke og er heller ikke i stand til å gjøre alt alene. «Er vel alle apostler? Er alle profeter? Er alle lærere? Gjør vel alle under? 30 Har alle nådegaver til å helbrede? Taler alle i tunger? Kan alle tyde tungetale?» Rom. 12:28-29. Om vi oversetter dette til helsetjeneste-termer kan vi kanskje si: Er vel alle kirurger, er vel alle sykepleiere, kjører vel alle ambulanse…? Osv. Rollebytte her ville være katastrofalt?

Paulus visste hva han drev meg og jeg er sikker på at han også visste funksjonaliteten i den åndelig verden. Det var sikkert en treffprosent på hundre i hans praksis. Hvordan det fungerte leser vi i Bibelen:

«I Lystra var det en mann som ikke hadde kraft i føttene. Han hadde vært lam helt fra mors liv og hadde aldri kunnet gå.  9 Denne mannen hørte på da Paulus talte. Paulus så ham rett inn i øynene, og da han skjønte at han hadde tro så han kunne bli helbredet, ropte han: «Reis deg opp og stå på føttene!» Da sprang han opp og gikk omkring.»

Paulus var en Gudsmann, han kjente varen han leverte, han fulgte varedeklarasjonen og bruksanvisning. Han visste innholdet i varen og visste at mannen i Lystra ved tro hadde fått «varen» på innsiden, da talte han ut – kom deg på beina. Tro er ikke «fata morgana», det er å kjenne de faktiske forhold og rette seg etter disse. Det er det som er tro, det sa i hvert fall Jesus til disiplene om den romerske høvedsmannen.

Troen begynner der Guds vilje er kjent sa en kjent gudsmann engang. Mange har vel lest om den kjente svenske helbredelsespredikanten Fredrik August Boltzius som virket i Värmland i Sverige på 1800 tallet, det er faktisk et museum etter denne mannen, og det er fullt av korsetter, krykker og andre hjelpemidler som folk etterlot seg når de var blitt helbredet. Men hvordan fungerte denne mannen, jo han tok folket i skole, de ar u huset hans så lenge det var nødvendig foret Guds ord skulle få feste seg.  Ingen fikk håndspåleggelse og forbønn før de var injisert med Guds ord og løfter…

Men tilbake til den romerske offiseren som kom til Jesus og bad ham helbrede tjenestegutten hans. Jesus ville bli med mannen hjem, men offiseren stoppet ham – helt unødvendig, jeg vet hvordan Guds rike fungerer. Jesus undret seg og sa – ikke engang i Israel har jeg funnet så stor en tro.

Tro er å kjenne gudsrikets lover, holde seg til disse og utføre bare det den enkelte er satt til. Først da kan resultatene garanteres.

Guds Ord fungerer alltid når jeg holder meg til det jeg er kalt til og bare gjør det «bruksanvisningen» sier.

Dette er én side av saken slik jeg ser det, og alle må vel være enige i det at når ting går bra så er det fordi vi stort sett har gjort ting riktig.

 Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft, og han gikk omkring overalt og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen, for Gud var med ham.

Alle er et viktig ord, alle skal også Guds menighet ha som et overordnet mål….

Ingen kommentarer: