lørdag, desember 20, 2014

Islam, oss og Gud.

Vi må leve med Islam, det påstås at 1.3 milliarder mennesker tilhører denne religionen. Men det er også ganske mange hinduer i verden, nesten en milliard. Sistnevnte gruppe i India krever nå lov om forbud mot konvertering. I praksis betyr det at de kristne i India må gå under jorden. Når det gjelder Islam så krever den også sitt. Det er ganske mange år siden jeg kunne lese at i visse deler av London var det forbudt å stille ut julekrybber. Dette gjelder nå stadig flere byområder i Europeiske byer. Islam er like homogen og samtidig like oppsplittet som kristendommen. Men den store forskjellen mellom Islam og Kristendommen er at Islam ekspanderer, i Afrika med terror og vold, i Europa med sin blotte tilstedeværelse. Mange steder er Kristendommen på vikende front.
I Frankrike er 5-7% muslimer (1% er jøder). Det tilsvarer at inntil 4.5  - 6 millioner av befolkningen tilhører den Islamske religion.
I Frankrike er det forbudt å bære religiøse symboler, men det kan jo være et uttrykk for frykt. For vi kan lese at i Frankrike har Islamske saker stor innenrikspolitisk betydning og er stadig gjenstand for offentlig debatt. I 1991 fikk Frankrike, som det første land i Vest-Europa, et islamsk universitet som utdanner imamer og Koran-lærere, L'Institut musulman des sciences humaines. Initiativtaker var den islamistiske paraplyorganisasjonen Union des organisations islamiques de France (UOIF), stiftet 1982, som fungerer som paraplyorganisasjon for de største muslimske organisasjonene i landet.
Det er sikkert flott å være muslim i Europa, men hvordan er det å være kristen i den muslimske verden. I et intervju i Vårt Land beskriver erkebiskop Abdulahab Gallo Shabo det slik - Europa er naive. De tek i mot mange muslimar. Vi som har levd saman med muslimar i århundre veit kva det innebar. Sjå berre på kva som skjer i Irak. I Syria.
Det er nå utgitt en bok jeg gjerne vil lese, bare omtalen av boken skremmer meg. Før Klaus Wivel snakker korrespondent for den danske avisen Weekendavisen skrev han boken Den siste nattverd, som nå har kommet ut på norsk. Den er en bekmørk skildring av situasjonen for kristne i Irak, Egypt, Libanon, og på Vestbredden og Gaza. Den kom på dansk i fjor. Innen boken kom på norsk, hadde situasjonen blitt langt mørkere.
For mange år siden leste jeg i et fagtidsskrift for landbruket at muslimer nektet slakt av griser på dager det ble utført halalslakting.
NRK skriver følgende om halalslakting av kylling på bedriften Nortura - Selger halal-kylling som vanlig kylling
Nordmenn bør kunne spise halalkjøtt selv om de ikke er muslimer. Det mener Nortura, som selger halalkylling som helt vanlig kylling uten spesiell merking.
Videre skrives det -
En liten bønn eneste forskjellen
Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, sier det er en vanlig misforståelse at halalslakt foregår på en annen måte enn annen slakt.
Strenge norske regler fører til at den eneste forskjellen på halal og vanlig kylling er en liten muslimsk bønn. Mehtab Afsar, som er generalsekretær, Islamsk Råd Norge, sier at det er en vanlig misforståelse at halalslakt foregår på en annen måte enn annen slakt.
– Det er ikke tilfelle. Den eneste forskjellen er en liten velsignelsesbønn. Så langt NRK om Nortura. http://www.nrk.no/norge/selger-halal-kylling-til-alle-1.11794085
Så dukker et pinlig spørsmål opp, vil jeg spise kyllingkjøtt "velsignet" i Allahs navn?
Og hva med annet kjøtt som er slaktet på Nortura?
Jeg ønsker ikke å overdrive her, klart det skal selges matvarer som kan aksepteres
av både jøder, muslimer og for den saks skyld andre religioner. Om jeg skulle få en halalbiff mellom tennene skader det meg neppe, men når vi vet det behøver  vi for den saks skyld ikke spørre mer etter dette (avgudsoffer) kjøttet skriver Paulus.
Jeg vil avslutte her. Men vi må se i øynene at den islamske innflytelsen bare øker. Så tenk om alle kristen samlet seg og forlangte kjøtt velsignet i Faderens, Sønnen og den Hellige Ånds navn?
Personlig tror jeg vi er på vinnerlaget. Vi har Guds Ånd, vi har troen på kraften i Jesu blod. Vi tror på Korsets kraft. Vi har troen på kjærligheten og tilgivelsens kraft, vi har troen på syndenes forlatelse, vi har troen på Jesus som Guds sønn. Dette har ikke islam. Vi er på vinnerlaget...

Ingen kommentarer: