fredag, september 04, 2009

Gammle manna og minner som dukker frem...

Gammel manna duger ikke. Heller ikke gamle vekkelsesminner. Guds rike består ikke i ord, men i kraft. Og med kraft menes den kraften som var i- og over Jesus. Antikrists ånd står imot Jesu Kristi Ånd. Den elsker etterligninger, for slikt kan ikke beseire satan. I boken ”Når himmelen inntar jorden” fant jeg følgende sitat: ”Det er antikrists ånd som har gitt opphav til religiøse ånder. En religiøs ånd er et demonisk nærvær som arbeider for å få oss til å bli ledet av vårt intellekt i stedet for av Guds Ånd. Den arbeider for å få oss til å tilbe tidligere prestasjoner på bekostning av all nåværende aktivitet av Guds Ånd i våre liv. Denne ånden lever ofte på restene av tidligere vekkelser. Sitat slutt”.
Boken er interessant den, men hvis den bare blir ”pirrende” lesning for meg, så havner jeg selv i den grøften jeg har beskrevet ovenfor. Boken oppfordrer til- og viser veien til et liv i bønnens verden… Bønn om frihet for andre (og en selv)!
En strofe i en gammel slager lyder slik: … å lever på minner som dukker frem. Det er ikke slik Gud har ment vi skal leve våre liv. Jesus er en her og nå Jesus!

Ingen kommentarer: