torsdag, august 21, 2008

Engleteologi

Det er ikke motsetning mellom vekkelse og teologi. For teologi er jo noe så enkelt som læren om Gud. Teologien hjelper oss bare til å skille det edle fra det uedle. Eller som Jesus sier; ”Det står atter skrevet!” De som kjenner Guds kraft må også kjenne skriftene, og de som kjenner skriftene må også kjenne Guds kraft. I Lakelandvekkelsen skjer det flere ting samtidig. At en predikant faller er dessverre ikke noe nytt. Slikt skader hele kristenheten.
Men tross dette går Guds verk videre. Noe annet er det når det hevdes ting som kommer på kant med hva bibelen lærer. For eksempel dette å rekvirere engler til spesielle behov. Bare det å ”Inngå partnerskap” med engler er langt utenfor kristen bekjennelse. Jeg tror heller ikke at det finnes ”finansielle engler”
Todd Bentley skriver: So when I need a financial breakthrough I don´t just pray and ask God for my financial breakthrough. I go into intercession and become a partner with the angels by petitioning the Fader for the angels that are assigned to getting me money and wealth. And let those angels be released on my behalf. Let them go into the four corners of the earth and gather me money. Let them gather my partners.” Så langt T.B.
Vi finner ikke noe sted I bibelen at man henvender seg til engler. Når det likevel kommer engler, hvilke engler er det? Det er lov å spørre.
At et menneske trår feil å faller er ikke det store problemet. Alle kan ved Guds nåde bli reist opp igjen. Hvem av oss har ikke hatt behov av det? Men avvikende lærer og teser er ikke så lett å plukke bort. Derfor sier bibelen at vi skal prøve alt og holde fast på det gode.

Ingen kommentarer: