fredag, april 18, 2008

Leve heltene!

Heltene

Bibelen er full av beretninger om heroiske kvinner og menn. For eksempel Mirjam og Debora eller David og Josva blant mange andre. Og hvem har ikke hørt om Josvagenerasjonen som skal innta landet. Men har DU sett den?


Med bibelens helter som forbilder blir vi velmenende bedt om å stå på og gi jernet. Og det er jo riktig også, vi skal gi akt på utgangen av deres ferd og etterfølge deres tro. Og det kan jo lett bli slik at vi som ikke er på ”Josvanivået” oppfatter oss selv som kanskje sløve og litt ”mindreverdige”. Mulig. Men de aller fleste av oss er faktisk gjennomsnittelige. Hvilken verdi har så en gjennomsnittskristen som ikke er profet eller predikant, ikke er med i lovsangen eller spiller noe instrument, er heller ikke flink til å lese eller studere, har nok med arbeide og familie og så skal det jo soves litt også!

Jeg tror disse har en stor plass i Guds hjerte. Slike som ligner enken som gav sine siste skjerver i tempelkisten. Kvinnen som salvet Jesu føtter. Tabita som arbeidet i det skjulte, men ved hennes død kom det fram at hun var gavemild, sydde klær (til fattige) og var rik på gode gjerninger. Ellers som Lydia som samlet noen kvinner til bønnemøte. Eller de som regelmessig møter opp i fengsler og på gamlehjem og synger og vitner enkelt om Jesus. Eller som bare rett og slett er vennlige og gode fordi de har møtt Jesus. For det er de gode gjerninger som viser mennesker veien til Jesu hjerte. Er jeg en slik?

Ingen kommentarer: