tirsdag, april 29, 2008

Et skrått blikk på pinsen

Falt Den Hellige Ånd på Pinsefestens dag på grunn av iherdig og utholdende bønn, eller var det rett og slett oppfyllelsen av et løfte?
Jesus sa ikke at de skulle be, han sa bare at de skulle vente. Og det gjorde de, og mens de ventet ba de. De trodde på Jesu løfte og ventet tålmodig. Jesus sa at det bare skulle ta noen få dager. Mulig at tidspunktet, altså pinsefestens dag og det profetiske var viktig for Jesus her.
Tydelig at apostlene i ”ventetiden” var mest opptatt med hvem som skulle arve Judas embete. De kunne muligens ikke i sin villeste fantasi tenke seg inn i selve pinseopplevelsen, selv om Jesus sikkert hadde forklart dem grundig hva som skulle hende.
Men det forkynnes av og til at Den Hellige Ånd faller når vi ber heftig. Jeg tror heller det dreier seg om tro, for alt i Guds rike dreier seg om å tro. Den som kommer fram for Gud MÅ TRO at han er til og LØNNER den som søker Ham. Og selvfølgelig kan vi be om å bli fylt med Ånden.
Det forventes at vi alltid er fylt av Ånden.
Og drikk eder ikke drukne av vin, for i det er der ryggesløshet, men bli fylt av Ånden,
så I taler til hverandre med salmer og lovsanger og åndelige viser, og synger og leker for Herren i eders hjerter.
Og vi blir fylt av Ånden når vi ber om det.
Dersom da I, som er onde, vet å gi eders barn gode gaver, hvor meget mere skal da Faderen, som er i himmelen, gi dem den Hellige Ånd som beder ham!
Eller når noen legger hendene på oss.
Nå la de (Peter og Johannes) hendene på dem, og de fikk Den Hellige Ånd.

Uansett teologiske synsinger og synspunkter om dette. Det viktige er å være fylt av Den Hellige Ånd. Det mest tragiske vi kan oppleve er vel dette å ha en minnestund om Den Hellige Ånd som falt på pinsedag, omtrent som å minnes en kjær venn som har gått bort.
Den Hellige Ånd tilhører menigheten, den er menighetens substans.

Så velg hvilket ståsted du vil ha – utholdende bønn, tro, håndspåleggelse. Bare du blir fylt av Den Hellige Ånd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I og eder... hmm... :)
Ole

My Corner sa...

Det er klipp og lim fra grunnteksten!!!!