søndag, april 13, 2008

Et trenerspørsmål?

Mulig er det slik at forsamlingstilvekst er mer avhengig av hva lederne ER enn hva de GJØR.
De fleste av oss velger å følge eller se opp til trygge og troverdige personer, enten det så gjelder politikk eller menighetsliv. Og det å utstråle trygghet er noe en person bare gjør, det forteller noe om det indre menneske. De fleste forblir også på trygge steder. Forsamlingstilvekst er med andre ord at folk kommer – og forblir. Det er selvfølgelig andre grunner til at folk forblir også, men det er ikke temaet her.
Menighetslederens personlige kvaliteter gjenspeiles også i medlemmene. Det er vel ingen annen institusjon på kloden hvor lederen til de grader har påvirkningsmulighet enn i Guds menighet!
Jeg leser for tiden Peter Halldorfs bok: ”Andens Folk”. (svensk, men den er også utgitt på norsk). Der vil jeg avslutte dette innlegget med følgende sitat:
”Rekrutteringen av ledere i de unge, nystartede forsamlingene har høy prioritet hos Paulus. Han vet at forsamlingen formes av sine ledere. De kommer til å vokse opp til den modenhet som deres leder har oppnådd. De kommer til å leve så generøst eller selvopptatte som de ser sine ledere gjør. Alt kristent liv formes gjennom imitatio, etterfølgelse.(for øvrig anbefales boken – mye å tenke på her

Ingen kommentarer: