onsdag, april 25, 2007

Raymon m. fler....

Raymon:

Jæ bare lurær…


Ja, det er nok mange flere en Raymon som lurær. En predikant påstår nemlig at evangeliene tilhører gamle pakten, også bønnen fadervår. Han degraderer også første delen av Det nye testamente, altså evangeliene og Apostlenes gjerninger til "filmen om Jesu liv".
Samtidig påstår han at det er Paulus undervisning som nå gjelder fordi det var han som fikk oppdraget å ”fullføre Guds ord”. (han mener tydelig vis at Paulus fikk oppdraget å fullføre bibelen (!)) Men hvordan henger det da i hop med Rom.10;17 hvor Paulus skriver: ”så kommer da troen av forkynnelsen som en hører, og forkynnelsen som en hører, kommer ved Kristi ord”.
Denne predikanten sier altså; ”Derfor sier Jesus helt avgjort at han bare var sendt til jødene. Hans jordiske tjeneste var bare rette mot dem, selv om både hans liv, død og oppstandelse også gjaldt for oss hedninger som var langt borte”. Sitat slutt.
Her er det en klar inkonsekvens. Hvis Jesu tjeneste (både forkynnelse og gjerning) bare var til jødene, hvordan kunne da Paulus henvise til Kristi ord i Rom.10;17? Her sier jo Paulus at Kristi ord er til hedningene også.

Altså, selv om Jesus bare var utsendt til de fortapte får av Israels hus, så var han også utsendt til hele menneskeheten. ”For så høyt har Gud elsket verden….”.

Jeg tror at hele bibelen er Guds ord, men jeg tror ikke på dispensasjonalistiske predikanter!

Det er nok flere en Raymon som lurær…

Ingen kommentarer: