torsdag, april 23, 2009

Lovsang på avveier!

Også en mening om lovsang?
Det finns et antal skäl att motsätta seg den. För det första är den alldeles för ny. För det andra är den ofta värdslig, till och med hädelsesfull. Den nya kristna musiken är inte lika tiltalande som den av mer etablerat slag. Eftersom det finns så många nya sånger kan man inte lära sig allihop. Den lägger allför mycket betoning på instrumentell musik i stället för gudfruktiga texter. Den nya musiken skapar störningar och får människor att uppföra sig otillsändigt och oordnat. Den tidligare generationen klarade seg bra utan den. Det är enbart en tillstälning för att få pengar och en del av dessa musikens uppkomlingar er oanstendiga och løsaktiga!

Ja, dette får man si var freske fraspark om nyere kristen musikk. Og hvem er denne indignerte personen. Jeg røper det i løpet av et par dager.

1 kommentar:

Augustins forum sa...

Det var en svenske!

En litt svakere, men likevel svært plagsom variant av denne allergien, brøt også ut i endel pinsemenigheter i Norge for ca 30 år siden. Det har vist seg at ørespray med antigenet i passende doser, tilført av barnebarn over flere år, lindrer sykdomsutbruddene betraktelig. Man har godt håp om at de vil forsvinne helt.