tirsdag, oktober 07, 2008

Ikke stjel min Far...

De farløse og Fredrisstad Blad.
Dette kan leses i FB i dag: ” Det er vel velkjent for de fleste at vi i liturgien benytter ord som Far, Herre og Konge. Samtidig vet vi at disse ordene er kjønns- og maktrelaterte, og i disse dager kreves likestilling. Da må vi også være villige ti å bygge ned bruken av disse ordene, Sier Oterholt. –Hva kan diss erstattes med? -Vi kan jo si at Jesus er vår venn. (?)
Så langt FB og Frank Oterholt. Selvfølgelig er Jesus vår venn, men kirken har degradert ham til BARE en venn.
Så nå har vi ikke lenger kamp mot ondskapens åndehær i himmelrommet, men også mot Den Norske Kirke som prøver å stjele vår Far i himmelen fra oss. Når bibelen sier at vi skal ta vare på bekjennelsen så må det også innebefatte bekjennelsen av Gud som evig Far.
Paulus sier i Romerbrevet at dersom vi bekjenner Jesus som Herre, da skal vi bli frelst. (Rom. 10;9) Om Jesus som Herre forsvinner, da forsvinner også Jesus som Frelser. Og hva er en kirke uten frelse?
Om kirken ikke lenger forvalter Guds ord, hva forvalter den da! Kanskje vi burde børste støvet av noen gamle sanger, for eksempel denne: ”Til kamp til kamp for Jesus, om korset fylkes tett…

1 kommentar:

RUDIE sa...

Det beste er å hoppe av skuta før den synker. Men det har vel de fleste kristne gjort alt?