søndag, oktober 26, 2008

Gud gir alltid vekst

Alle prater om været, heter det, men ingen gjør noe med det. Det sammen kan sies om menighetsvekst og framgang, alle vil ha det, men ingen gjør noe med det. Og når man har gitt opp sies det at det er ikke mengden som teller. Om dette med mengden har Jesus en annen mening. Høsten er STOR, sier han, og arbeiderne få!
Marc Connor beskriver i sin bok TRANSFORMING YOUR CHURCH syv ulike menighetstyper. Det er den morderne samtidsorienterte menigheten som bruker moderne musikk og teknologi, den kommunikative menighet som bruker drama og andre effekter for å nå ufrelste, fornyelsesmenighetene som er opptatt av bønn og betjening i den Hellige Ånd, vekkelsesmenigheten som konfronterer mennesker med livets alvor, cellemenigheten som samler mennesker til fellesskap, undervisning og evangelisering og tilslutt den tradisjonelle menigheten med etablert liturgi og tradisjoner.
Forskning viser at alle disse menighetene har både framgang og tilbakegang. Så Marc Conner sier at det er andre grunner som forårsaker menighetsvekst og framgang.
Rick Warren sier at mange kirker begynner med feil spørsmål. Istedenfor å spørre om hva som skal til for å få menigheten stil å vokse, så burde man isteden spørre om hva som hindrer den i å vokse.
For alt som Gud har skapt har liv og det vekstpotensiale som behøves. Mine tanker går til hendelsen i Josvas bok hvor Israel led et stort nederlag ved byen Ai. Problemet den gangen var verken dårlig strategi eller dårlige soldater. Når de fikk gjort opp med synd i leiren vant de en stor seier.

Det blir herlig for våre menigheter å komme inn i Apostlenes Gjerninger hvor det står at Gud la hver dag til...

Ingen kommentarer: