lørdag, oktober 04, 2008

En skjønn melodi uten ord

Vekkelser kan ikke repeteres, men det som hendte i Asuza Street velsigner fremdeles millioner i dag. Men vekkelsen ble også et offer for pendelloven, for den kom midt i en tid av religiøs rutinekristendom uten et fnugg av liv. I Asuza Street valgte de å la Gud lede det hele uten menneskelig inngripen. Men nå er det nå slik at Gud har satt mennesket til å lede og å holde ting i orden, så når ledelse uteblir får kjødet fritt spillerom. Det gikk derfor ikke mange årene før Seymour satt på tilhørerbenken. Men da brandt ilden over hele jorden.
Men det med himmelsk lovsang kan gjenopplives.
Skal referere noen linjer fra boka ”Den gang Ilden Falt”. (se tidligere blogginnlegg)
Fredag den 15.juni under et møte i Asuza-lokalet stemtes den himmelske lovsang i min sjel på en måte jeg aldri før hadde opplevd. Jeg stemte i sammen med de andre som hadde fått denne gaven. Alt var en spontan utløsning, en himmelsk henførelse som som ingen ord kan beskrive. I begynnelsen var disse manifestasjoner meget rene og sterke. Etter som tiden har gått, har nok mange søkt å etterligne disse ting, men den gang var det i sannhet åndelig sang. Da jeg første gang hørte slik sang, ble det en voldsom hunger i min sjel etter å oppleve det samme. Det var i sannhet en tilbedelse i Ånden og kjentes som utgytelsen av alle hjerters behov og følelser.
Denne himmelske sang i Ånden åpenbartes ganske tidlig i virksomheten der. Ingen hadde prekt om den og ingen eide den gaven så langt jeg kjenner til det. Det var aldeles en himmelsk nådegave som vi fikk motta i og med fylden av Den Hellige Ånd, og den kom i bruk ettersom Ånden rørte ved den enkelte.
Iblandt var det som en skjønn melodi uten ord, iblandt kom sangens ord i ”tunger”.
Sangens innflytelse på folket var veldig. Den skapte en himmelsk atmosfære, det kjentes som engler svevet omkring oss og deltok med oss. Kanskje var det så. Hvem vet?
Denne overnaturlige åpenbarelse synes alltid å dempe ned enhver kritikk og motstand. Til og med de ufrelste syntes å bli myke under sangens kraft.
Så langt boken.
I gamle testamente leser vi om Guds herlighet som fylte Salomos tempel når dette ble innviet.Eller som Barrat sa: Det er mer land å innta!”

Ingen kommentarer: