søndag, oktober 05, 2008

Bush er bra!

Når det går bra i Irak, da tier nyhetene (som oftest!).
Selv om Pravda under kommunisttiden var en skikkelig nyhetsfordreier, så er ikke våre norske aviser helt borte de heller (for øvrig uten sammenligning). Journalistenes grunnsyn siver alltid fram som sur røyk. Og det er vel ikke helt fritt for at de fleste aviser, Aftenposten inkludert, har fremstilt president George W. Bush som en naiv og mindre intelligent person. Derfor synes jeg at lenken under er verdt å lese. Men noen sannheter har vel sivet ut gjennom TV og presse i løpet av de siste årene. Bl.a. dette at folket på den Irakske landsbyga ganske fort fikk det mye bedre. De kunne for eksempel si
akkurat hva de mente om hvem som helst, inklusive USA, Bush og ”Saddamen”. Mulig Bush forlater presidentembetet med ære?
Legg merke til disse tallene fra Irak, for de er ganske oppsiktsvekkende: På ett år har volden gått ned med minst 70 prosent. Samtidig er antall selvmordsaksjoner mer enn halvert. Og mest merkverdig av alt; antall angrep mot amerikanske soldater pr. dag er lavere enn på noe annet tidspunkt siden 2003.
Men så enkelt er det ikke. Du lese hele artikelen for å se hva artikkelforfatteren mener.

Ingen kommentarer: