fredag, mai 23, 2008

SVENSK ANTIISRAELSK PROPAGANDA

Propaganda

I går tittet jeg på et TV program som handlet om Jødenes tilbakevendig til Israel.
Det er var renspikka antikristelig og antijødisk propaganda. Temaet var at noen fundamentalsitiske kristne sto bak denne skumle virksomheten. Slike programmer har som vanlig en seriøs, kunnskapssrik talsmann som selvsikker vet alt om saken og noen litt ”dumme” personer som karakteriseres som uvitende flokkdyr. Innledningsvis var det en parodi med karikaturer av gamle testamente og persongalleriet der. Dette ble sannsynligvis gjort for å svekke profetordet det ble henvist til senere i programmet. Så var det innslag fra evangeliske "israelmøter" med lovprisende kristne som sang Israel sanger. Det spesielle, men ikke uvanlige var kameravinklene. Den kunnskapsrike allviteren var vist i en fin positur mens han samtalte med programlederen. De kristne i programmet var vist i helt ande vinkler.
Det kom klart fram hvem som var ”dum” og hvem som var ”klok”. Det ble rettet en skarp advarsel til ”kristenfundamentalistene” som ble beskrevet som farlige og burde stoppes. Det å hjelpe jødene hjem ble ansett som politisk og undertrykkende av det palestinske folket.
Allviteren som også kalte seg kristen, var selv svært kritisk til dette å tro på bibelen.
I gamle sovjetsamveldet var det noe som het statspropaganda. Svensk TV har nå overtatt mye av den rollen.
Ytringsfrihet må vel også være ytringsmulighet, hvem hadde mulighet til å komme med andre synspunkter i dette programmet?

Ingen kommentarer: