mandag, februar 12, 2007

Gulrøtter

Kopi eller original?


Jeg husker for mange år siden (jeg er bondegutt) at det ble betalt ekstra mye for gulrøttene. Neste år dyrket alle gulrøtter. Bare hestene gledet seg…

Alle vil ha suksess, også kristne. Våre pastorer er ikke unntatt her. Menighetsvekst er en fin medalje for pastorer, og pastorer dyrker også gulrøtter. Det vokser kraftig med cellegruppegulrøtter i Korea. Vi kikker på David Yongi Choo. Fine gulrøtter der. Så begynner vi med koreanske gulrøtter, nå blir det menighetsvekst! Dette var enkelt. Men akk, de koranske gulrøttene trives visst ikke her. Hmmm, merkelig!
Gud er jo den samme! Vel, vi prøver noe annet. Det vokser kraftig i Bogota i Colombia. G 12 gulrøtter, det er greier det, rene matematikken. Vi finner en sjefsgulrot som skal formere seg slik at det blir tre G 12 gulrøtter i tillegg. OG så skal disse tre igjen lage tre hver seg. Nå blir det fart på sakene. 12 x 12 er 144, alle kan vel regne. Og 144 x 144…..! Men vi er jo fremdeles bar syv?
Men hva er moralen her? Heb. 13;7 sier ”følg etter dem i deres TRO”. Så var det altså ikke cellegruppene til Yongi Choo eller G12 gruppene til Cesar Castellano i Bogota som gav veksten, men troen i deres hjerter. Kanskje vi burde studere hva de tror på mer enn hva de praktiserer. Bibelen sier ikke ”deg skje som du kopierer”, men den sier ”deg skje som du tror”. Og så er vi tilbake til startpunktet igjen. Det var de som trodde som kom inn i løfteslandet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vil vel rope ett kraftig AMEN! til dette Johan.

Hvqa med å reise til Toronto og åpne koferten og slippe inn litt vekkelsesluft i den, for så å reise hjem til Norge og slippe den ut som en ånd i Alladins lampe?
Tror ikke det heller er løsningen.

Følge dere tro!!!! Jon

Ole sa...

Så sant, så sant.

Anonym sa...

VELDIG bra det der!!!!!!

RC sa...

Her rører du ved noe essensielt, Johan! Å følge Gud er ingen metode. Visjoner må fødes i hjertet. Gud har en spesifik plan for det enkelte individ, enkelte menighet, område, land, osv. Gud har nøkkelen. Derfor må vi søke Gud, ikke kopiere andres "konsepter".

Arvid sa...

Nå er jeg endelig enig med deg igjen.

RC sa...

Har dere for vane å være uenige, Arvid? :)