tirsdag, februar 06, 2007

Seier i Jesu navn!

Dar es Salaam kampanjen

























Øverst: Egon Falk taler evangeliet.


I midten: Denne kvinnen kunne også vitne om et nytt liv i frihet.
Nederst: Denne manne ble herlige befridd for "blindpassasjerer".

Kort kampanjereferat.


Det var mange tusen der, på en åpen plass i utkanten av Dar es Salaam. De lo og fulgte ivrig med på det som ble sagt, og det var absolutt kontakt med evangelisten og publikum. Evangelisten var Dansk, men han talte på kiswahili – landets språk. Det er Egon Falk ”in action” jeg beskriver her. Han har nå forkynt og holdt kampanjer i Tanzania i hele 32 år. Bare himmelens bøker har regnskap over de tusener som har blitt frelst, helbredet og befridd i denne tiden. Til og med landets myndigheter setter pris på denne mannens utrettelige kamp for sjelers frelse.

Talen nærmer seg slutten. Innbydelsen til frelse har gått ut og Egon ber. Folk trenger seg fram for å bli frelst. Det lyser i rosa håndflater som strekker seg opp for å vise at de ønsker å bli frelst. Det er flere hundre der framme. Av og til blir det uro i menneskemassen. En kropp som vrir og bukter seg blir løftet opp på plattformen. Det er en mann. Han stønner og skriker. Bare de hvite øyeeplene synes. Her er det kamp mot demoner, mannen er besatt, men han er ikke selv klar over hva som skjer. Noen forbedere bøyer seg over manne og befaler demonen(e) å gå i Jesu navn. De lystrer. Mannen faller til ro og setter seg så opp. Det lyser fred i ansiktet hans nå. Veilederne prater med ham og han tar imot Jesus som sin personlige frelser. I slutten av møtet får han vitne om hva Jesus har gjort for ham.
Det er mange som blir befridd fra demoner denne kvelden. Mange som kan legge seg å sove uten angst, plager og uro.

Selv om dette kan virke dramatisk er det vakkert å se mennesker bli befridd fra satans makt. Om bildet er dårlig kan det vel sammenlignes med en sommerfugl som kommer ut av puppen. Ut i solen og frihet. Hvordan kan de bli besatt? Mange av disse har oppsøkt trollmenn og har deltatt i uhyggelige seanser. Det åpnes for djevelen og han kommer mer enn gjerne inn.
Og de har levd et trist liv angst, smerte og nedverdigelse. Men når Jesus kommer må mørket ut.

Demonene vil gjerne gjemme seg, men ved bønnen under ettermøtet blir de avslørt.
Da er det bare å kaste dem ut. Det er det Jesus befalte oss å gjøre. Men vi skal ikke glede oss over at åndene er oss lydige, det er jo en selvfølge, et åndelig håndverk. Det vi gleder oss over er alle disse herlige, strålende menneskene som har fått sine navn skrevet i livets bok hos lammet.

Etterarbeidet er grundig planlagt. Alle som har fått forbønn eller har blitt frelst blir fulgt opp av lokale veiledere fra menigheten omkring.
(det ble frelst omkring 2000 i denne møtekampanjen)

Vi takker Gud for Hanne og Egon Falk og NLO.

1 kommentar:

Jon Erik Kristiansen sa...

Helt fantastisk å lese det du skriver Johan.

Drive ut demoner er en barmhjertighets gjerning i aller høyeste grad. Tenk å bli kvitt disse demonene som plager dem dag og natt....
Det sanne lys kommer inn i det stummende mørke.

Vær riktig frimodig og sterk, sterkere enn djevelen!

Jon Erik Kristiansen