mandag, juni 23, 2008

OM Å LESE KOKEBØKER!

Menigheten er Jesu kropp på jorda i dag.
Jesus gikk omkring og helbredet alt som var overveldet av djevelen, for Gud var med ham sier Lukas i Apostlenes gjerninger. Når Jesus gikk her nede på joden ynkedes han inderlig over folket, for de var ille medfarne som får uten hyrde. Det er ikke noe særlig bedre i dag.
I dag er det menigheten (som er Jesus legeme) som skal fortsette å gjøre Jesu gjerninger. På en måte kan vi si at Jesus hovedsakelig arbeidet på tre områder – han underviste folket, han helbredet folket og han underviste sine disipler. Og det er nettopp det menigheten skal gjøre i dag. Alle som kommer til menigheten MÅ undervises om gudsrikets fundamenter og lover. Alle som kommer til menigheten MÅ få del i den helbredelsen som vi faktisk er pliktige til å disponere (helbredelser og mirakler er ikke ”toppmålet” for åndelighet, men rett og slett folkets brød).
Og menigheten skal undervise og dyktiggjøre disipler som skal ta lederansvar (på samme måten som Timoteus skulle ta hånd om og undervise brødre som igjen var i stand til å undervise andre).
Og de som er frelst, helbredet og satt fri fra djevelens bånd og har gått over fra døden til livet skal ikke først og fremst HØRE om Den Hellige Ånd og vekkelseshistorie. De skal bli FYLT MED DEN HELLIGE ÅND og skape vekkelseshistorie. For vi skal alltid tale til hverandre med salmer og sanger og åndelige viser og synge og leke yndig i våre hjerter for Herren! Hvor ofte gjør vi (jeg) det?
Kjell Aukrust skriver i én av sine bøker: ”Slipp ham (Kjell Aukrust) inn!”
På tide at vi også roper det samme; ”Slipp HAM (Jesus) inn!”

Se, jeg står for døren og banker, om noen HØRER min røst…

(Ingen blir mett av å lese kokebøker!)

Ingen kommentarer: