søndag, juni 08, 2008

Maltaeffekten

Ikke for eller imot, men om.
Om – hva da? Jo vekkelse.
Jeg tenker på Maltaeffekten eller hva vi skal kalle det. For på øya Malt ble alle helbredet.
(les Apostlenes gjerninger kapittel 28)
Og hva har en helbredelsesevangelist å gjøre på denne øye når alle er blitt friske. Eller med andre ord, hva gjør vi med alle de friske? Nå er ikke dette noe stort problem for oss akkurat, så vi får fortsette med å gjøre folk friske. Det er en del av misjonsbefalingen. Og når vi blir inspirert av miraklene i Lakeland, Florida så betyr det bare en ting; Vi går hardnakket på til alle i våre omgivelser er friske.
Vi behøver virkelig Maltaeffekten her, ikke bare for å ”bevise” at Gud er mektig, men rett og slett fordi vi med Jesu kjærlighet ynkes over den lidende folkemasse.
Men det er flere sider ved vekkelse, og det er å gjenopprette det som er nedbrutt og å få alt i rett skikk. Altså å føre mennesker tilbake til ”sitt Eden” hvor man omgås Gud og har fred med Ham i en god samvittighet.
Jesus sier at tyven (satan) kom for å stjele, myrde og ødelegge. Videre sier han at han (Jesus) har kommet for å gi oss liv og overflod. Vekkelse kan fritt oversatt bety å befri mennsker fra den sterkes (djevelens) vold, gi dem tilbake det tyven har stjålet og plassere dem i Guds elskede sønn rike.
Det jeg tenker på i denne forbindelse er alle brutte, skadede og ødelagte ekteskap. Det sies at i karismatiske kretser i USA er skilsmisseprosenten på over femti. Det kan bety at om du står på en prekestol og ser på tilhørerne, så er annenhver benk ”besittet” av et menneske med en traumatisk, vanskelig og vond opplevelse bak seg. Om vi så fører tanken litt videre, så er det en stor mulighet fro at noen av disse som har holdt fast på ekteskapet og er i gruppen ”trofast” er i alvorlige problemer.
I denne forbindelse vil jeg ikke skyldlegge noen, selv om alle må ta ansvar for sitt liv.
Det jeg vil fram til er at det bare er Guds menighet som har mulighet til å snu denne trenden. Vi har de åndelige våpen som må til for å beskytte ekteskapene våre. Og de åndelige våpen er bibelsk undervisning på alle områder i Ånds og krafts bevis!
Kjærlighet er ikke en følelsessak, det er en viljesak. Det jeg tror på i denne forbindelse er sterk undervisning til unge menn om ansvar, gudfryktighet og overgivelse til Kristus. Menn som har overlatt seg til Jesus, nedlagt sitt liv for ham kommer aldri til å svikte sine hustruer.

Vi trenger også Maltaeffekten i våre kristne ekteskap. Alle ekteskap i våre menigheter skal bli helbredet og skillsmisseprosenten bli null. Tenk så glade barna blir!


(det er jo et ”ørlite” tankekors at når vi kjemper for den nåværende ekteskapslov så kan vi ikke vise til så enestående resultater ang. ekteskapet i våre kristne sammenhenger!)

Ingen kommentarer: