onsdag, oktober 03, 2007

Gud gir og satan tar. Fra "Djevelen dypper pennen".

Djevelens mål og Guds mål med mennesket, slik demonen Tommeskrue beskriver det i sitt brev til Malurt. Egentlig en bra beskrivelse. Skulle nesten tro at C.S.Lewis virkelig har kommet over denne ”korrespondansen”. Men dette er ikke teologi, bare tanker til ettertanke. For forförelsene har jo et mål, å forderve oss slik at vi bommer på målet. Og husk Fienden som beskrives i brevet her er vår Far i himmelen og Vår Far i Avgrunnen er satan. (fra kap. VIII)

Min kjäre Malurt!
For oss er et menneske först og fremst föde. Vårt mål er å suge dets vilje opp i vår, å öke livsrommet for vår personlighet på menneskets bekostning. Men den lydighet som Fienden krever av menneskene, er noe helt annet. Vi må se det faktum i öynene at alt snakket om Hans kjärlighet til menneskene og om at tjeneste for Ham betyr fullkommen frihet, ikke er propagande bare (slik som vi gjerne vil tro), men er en forferdelig sannhet. Han önsker oppriktig ä fylle universet med en mengde motbydelige små kopier av seg selv – vesener hvis liv i liten målestokk kommer til å väre som Hans eget i kvalitet, ikke bare fordi han har absorbert dem, men fordi deres vilje frivillig retter seg etter Hans.

Vi önsker vesener som vi tilsutt kan fortäre; Han önsker tjenere som tilslutt kan bli hans barn. Vi önsker å suge i oss, Han önsker å öse ut. Vi er tomme og vil gjerne fylles; Han er full og flyter over. Målet for kampen vår er en verden hvor Vår Far i Avgrunnen har oppslukt alle andre vesener. Fienden önsker en verden full av vesener som er forenet i Ham, men likevel er selvstendige individer.

Din hengivne onkel
Tommeskrue

Ingen kommentarer: