tirsdag, oktober 16, 2007

Ensom II

Bli musikalsk! Kan man virkelig ta seg sammen for å bli det? Umulig! Men bli mer sosial og utadvendt da? Like umulig det. Den sjenerte ungen i klassen får bare mer problemer om han også blir beordret til å være midtpunktet. Vi har ensomme mennesker midt i blant oss i våre herlige forsamlinger. De ønsker kontakt, men klarer ikke å overvinne sin blyghet. De forsvinner før møtet er slutt for å rekke ett eller annet. Men innerst inne ønsker de å bli. I dansemiljøer eller på klassefester blir noen kalt veggpryd. Det er jenta som ingen bød opp til dans. Det finns vel en eller annen ”veggpryd” i våre menigheter.
De mer utadvendte sier; ”de får involvere seg eller så får de ha det så godt”! Men bibelen sier – Vi som er sterke er skyldige å bære de svakes skrøpeligheter.

Hvorfor er menigheter så forskjellige? Jo. Der Guds kjærlighet er utøst blir man som Jesus – blir en tjener for andre. Der Guds kjærlighet ikke er utøst da… tja!!!
Minnes noe jeg leste i en av Frank Mangs bøker. Han stod ved prekestolen i en av sine vekkelsesmøter mens folk søkte Gud og tenkte men han så på forsamligen – Jeg synes synd på disse menneskene som skal leve i dette ishus av en menighet!

Håper denne istiden er over. Vi lever i mulighetenes tid. Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den Hellige Ånd.

Jeg har noe å innta her – bli et (kristent) menneske som gjør det godt for andre å leve.

4 kommentarer:

RC sa...

Supert motto du avsluttet bloggen din med!!! Dersom vi alle lever etter det mottoet blir verden frelst!

Jon Erik Kristiansen sa...

Det er noe av det Erik Betsvåg preker om i Moss..... Det er bra at ting i allefall kommer til prekestolen, så er i ett steg nådd.

Anonym sa...

Det er så bra Johan at du belyser denne siden....det er en litt mørk side som de fleste skygger unna og som du skriver, "setter" seg litt over..ansvarsfraskrivelse...ja, selvfølgelig skal de som har det tøfft, som ikke er så "populære", som ikke har en fast gjeng å være sammen med, selvfølgelig skal de involvere seg, eller ha det så godt...DET ER EBKELT SE...å komme bort å "bryte" inn i gjengens samtale eller prøve å stille seg opp ved gjengen...nei...skriv mer av dette...tal om det..få det ut..Takk Johan!!

My Corner sa...

Ja, jeg har lagt merke til at mange såkalt "tapere" kan være virkelig resursjmennesker. De markedsfører ikke seg selv, men på rett plass blomstrer de virkelig opp. Derfor er det ikke nok bare å belyse ett problem, men vi må også se etter løsninger. Har fortsatt tro på at Den Hellig Ånd hjelper oss med dette når vi virkelig ønsker forandring og er villig til å gjøre det som er nødvendig.